Mindenmás

Javítási munkálatokat végez a Vidra utcánál a Vízmű: egészen decemberig útlezárásra és forgalomelterelésre számíthatunk a környéken

A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez a Vidra utcában, valamint a Kálvin téren, a Tisza L. krt. és Szent Mihály utca közötti szakaszon. A munkálatok során 2023. szeptember közepétől útlezárásra és forgalomelterelésre számíthatunk ezen a szakaszon, tudtuk meg a vállalat szerkesztőségünknek küldött közleményéből.

EZEKRE A FORGALMI VÁLTOZÁSOKRA, ILLETVE KORLÁTOZÁSOKRA SZÁMÍTHATUNK

A vezetékrekonstrukció ideje alatt a Vidra utca, valamint a Kálvin tér ezen szakasza (Tisza L. krt. és Szent Mihály utca között) részlegesen lezárásra kerül a forgalom elől. A munkálatok a Tisza L. krt. irányából a Szent Mihály utca felé vezető forgalmi sávot érintik majd. Ezen az utca szakaszon csak tömegközlekedés és kerékpáros közlekedés zajlik. A trolik és a buszok továbbra is mindkét irányban közlekedhetnek, forgalomtechnikai irányítással, viszont a kerékpárosok korlátozásra, terelésre számíthatnak. Hozzátették, a Madách utcai keresztező forgalom elől is le lesz zárva a Vidra utca.

A TISZA LAJOS KÖRÚTNÁL OKTÓBER ELEJÉIG TARTANAK A MUNKÁLATOK

A Tisza L. krt. – Kálvin tér saroknál (gyógyszertár bejáratával szemben) is lesz időszakosan egy indító/fogadó árok, amely az egyik sávot érinti, a másik sáv a forgalom számára továbbra is járható marad. A Tisza L. krt.-i munkavégzés várhatóan már e hét közepén elkezdődik, és a tervek szerint október elejére készül el.

AZ OTTLAKÓK KÖZLEKEDÉSÉT OTTHONUKHOZ A KIVITELEZŐ BIZTOSÍTJA

A vállalat tájékoztatása szerint az ottlakók számára a közlekedést, az otthonukhoz való eljutást a kivitelező biztosítja. A munkálatokat Szeged város megbízásából a Szegedi Vízmű Zrt. alvállalkozója végzi. A rekonstrukció kivitelezése a városi Vízügyi Építési Alap terhére történik.

AZ IVÓVÍZ SZOLGÁLTATÁSBAN ÁTMENETI KORLÁTOZÁSOK VÁRHATÓAK

Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű Zrt.

A víziközmű munkálatokat követően az érintett utcaszakasz teljes szélességű aszfaltozására is sor kerül. A tervek szerint 2023. december elejére állhat vissza a közlekedésben a megszokott rend. A közlekedést a munkálatok idejére kihelyezett táblák, lámpák segítik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb