Közélet

Kijött az új Magyar Közlöny: most már hivatalos az új Csongrád-Csanád vármegyei főispán kinevezése

Most már hivatalos. A Magyar Közlöny legfrissebb, csütörtök esti számában megjelent, hogy Csongrád-Csanád vármegye főispánjaként folytatja tovább pályafutását Salgó László Péter, az Igazságügyi Minisztérium korábbi közigazgatási államtitkára.

Mint korábban megírtuk, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal élére Salgó László Pétert nevezik ki főispánnak. A 37 éves szegedi jogász jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik és eligazodik a vármegye ügyeiben is. Varga Judit igazságügyi miniszter lemondásával a tárcát átalakították, az államtitkárnak pedig felajánlották a nyár végén megüresedett Csongrád-Csanád vármegyei főispáni tisztséget.

ELŐDJE, RÓTH MÁRTON ÖNMAGA MONDOTT LE

A korábbi főispán, Róth Márton önmaga mondott le, így megbízatása – a Magyar Közlöny szerint – 2023. augusztus 31-ei hatállyal megszűnt. Róth Márton 2022 novemberétől vezette a Csongrád-Csanád vármegyei kormányhivatalt, így egy évig sem töltötte be a tisztséget.

SALGÓ LÁSZLÓ PÉTER A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JOGI KARÁN VÉGZETT

Salgó László Péter a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett, majd a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban – végigjárva a szamárlétrát – közigazgatási államtitkár lett. Salgó László Péternek angolból és latinból van egy-egy középfokú nyelvvizsgája. 2010-ben a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban titkárságvezetőként kezdett, majd 2014-től jogszabály-előkészítés összehangolásáért és közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. Munkájához tartozott a Magyar Közlöny szerkesztése is. A Varga Judit vezette tárcánál közigazgatási államtitkár lett. Az átalakítás során posztját korábban a Miniszterelnöki Kabinetirodán helyettes államtitkárként tevékenykedő Bíró Attila vette át.

Mint a Magyar Közlönyből kiderült, Salgó László Péter megbízatása október 1-jei hatállyal lép érvénybe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb