Közélet

Meglepetés, szerdára: lemondott a Csongrád-Csanád vármegyei főispán

Lemondott posztjáról Róth Márton, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán – derül ki a kedd este megjelent Magyar Közlönyből. A határozat szerint Róth Márton megbízatása 2023. augusztus 31-ei hatállyal szűnik meg. 

Róth Márton a kormányhivatal honlapján található életrajza szerint a Szegedi Tudományegyetem Olasz Tanszékén és a Szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban kezdte meg oktatói pályafutását. Vendégelőadóként, konferencia résztvevőként külhoni egyetemeken is megfordult, a vatikáni könyvtárban végzett hungarika-kutatását Klebelsberg Kunó Ösztöndíjjal támogatták. Az MTA köztestületi és a Magyar Dantisztikai Társaság tagja.

2022 NOVEMBERÉBEN LETT FŐISPÁN

2018 tavaszán lépett a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szolgálatába, mint kormány-főtanácsos. Még abban az évben, szeptemberben a KKM közigazgatási államtitkára külszolgálatra helyezte ki Magyarország Római Nagykövetségre, ahol négy éven át, 2022 júniusáig beosztott diplomataként teljesített szolgálatot. Portfóliójába az olasz belpolitikán túl protokolláris, kulturális és tudománydiplomáciai feladatok is beletartoztak. Munkáját 2021. március 15-én misszióvezetői dicsérettel ismerték el. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt 2022. november 1. óta vezeti főispánként. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért mondott le a tisztségéről.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb