Mindenmás

Napi pakk: 27 fokot és napsütést tartogat a mai nap számunkra Szegeden, 130 éve született Szent-Györgyi Albert

Kellemes őszi napra ébredhettünk ma reggel: 27 fokot és napsütést tartogat a szombat számunkra. Ha kikapcsolódnál ma, számos programot rejt a város, nem lesz nehéz megtalálnod a leginkább hozzád passzolót. Neves évfordulót is ünneplünk: 130 éve született Szent-Györgyi Albert biokémikus, Szeged díszpolgára, aki 1937-ben orvosi Nobel-díjat kapott. Ő eddig az egyetlen magyar tudós, aki a világ legismertebb kitüntetését itthoni tevékenységével érdemelte ki. Mutatjuk, mit tartogat a szombat, itt a Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Edit, Titusz, Soma, Kornélia, Kornél, Ambrus, Eugénia, Imelda, Lúcia, Ludmilla és Ditta nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 130 éve született Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas orvos és kutató, a C-vitamin felfedezője.

Szent-Györgyi Albert biokémikus, Szeged díszpolgára 1937-ben kapott orvosi Nobel-díjat. Ő eddig az egyetlen magyar tudós, aki a világ legismertebb kitüntetését itthoni tevékenységével érdemelte ki. Betöltötte az Általános Orvostudományi Kar dékáni, a Szegedi Tudományegyetem rektori, a nevét viselő szegedi Rotary Klub elnöki tisztét. A város, az egyetem és a kar állandó kiállítóhelyként emlékszobát létesített. Szent-Györgyi Albert szobra a Dóm téri nemzeti pantheonban található, egész alakos szobrát a Rektori Hivatal előtt láthatjuk a Dugonics téren.

  • 96 éve született Peter Falk, Emmy és Golden Globe-díjas amerikai színész (Columbo felügyelő).
  • 67 éve született David Copperfield bűvész, illuzionista.
  • 71 éve született Mickey Rourke amerikai színész. (9 1/2 hét, Angyalszív)
  • 4 éve halt meg Gallai Péter billentyűs, zeneszerző, énekes, a Piramis és a Bikini együttesek tagja.

KELLEMES ŐSZI IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Szombaton sok napsütésben lehet részünk Szegeden, csupán néhány gomolyfelhő jelenik meg időnként az égen. Csapadéktól sem kell tartanunk és jelentős szélmozgás sem lesz.

MA IS VÁR A BORTÉR

Zakatol tovább az őszi, szegedi bormustra Szegeden, mutatjuk is a mai programkínálatot, ez vár rád a Dóm téri forgatagban:

ÁRKÁD Szeged színpad

17.00 Teát Rummal
19.00 Rockflow
21.00 Útközband Zenekar

Prágai Ray-Ban színpad

20.00 BRASSDANCE
22.30 Pumpkins Trió

SOK-SOK PROGRAMBÓL SZEMEZGETHETÜNK MÉG A BOROZGATÁSOK KÖZÖTT

Izgalmas hétvége elé nézünk Szegeden: többek között kitárja kapuit az Öreg Hölgy, és még a Városháza tornyába is felmehetünk. Annyi program vár ránk Szegeden, hogy csak győzzük valamennyit végigjárni! A legígéretesebbeket egy csokorba szedtük Nektek, itt a Szeged365 Kikapcs, szemezgess a hétvége kínálatából!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb