Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: bormámoros hétvége vár ránk Szegeden, de felmehetünk a Szent István téri víztoronyba és a Városháza tornyába is

Izgalmas hétvége elé nézünk Szegeden: többek között folytatódik a Bortér, kitárja kapuit az Öreg Hölgy, és még a Városháza tornyába is felmehetünk. Szóval annyi program vár ránk Szegeden, hogy csak győzzük valamennyit végigjárni! A legígéretesebbeket egy csokorba szedtük Nektek, itt a Szeged365 Kikapcs, szemezgess a hétvége kínálatából!

A HÉTVÉGÉN IS ZAKATOL TOVÁBB A BORTÉR

Sorban 11. alkalommal zakatol az őszi, szegedi bormustra a városban, ahol – annak dacára, hogy egy deka szőlőtőke sincs – jobban értik a bort, mint Villányban, Egerben és Tokajban együttesen. Mutatjuk a mai programkínálatot, ez vár rád a Dóm téri forgatagban:

PÉNTEK

ÁRKÁD Szeged színpad

19.00 Pintácsi Viki
21.30 Volvox

Prágai Ray-Ban színpad

17.00 Lucky St unplugged
20.30 Operettvarázs
23.00 Bedő Gábor Jazz Quartet

SZOMBAT

ÁRKÁD Szeged színpad

17.00 Teát Rummal
19.00 Rockflow
21.00 Útközband Zenekar

Prágai Ray-Ban színpad

20.00 BRASSDANCE
22.30 Pumpkins Trió

VASÁRNAP

ÁRKÁD Szeged színpad

17.00 Frederik Cornelius Quartet
19.00 Smink Zenekar
21.00 Bornai Tibor (KFT) és a Komoly Férfiak

Prágai Ray-Ban színpad

20.00 Show&Bors zenekar
22.30 Show&Bors zenekar folytatás

EZEN A HÉTVÉGÉN ÚJRA KITÁRJA KAPUIT AZ ÖREG HÖLGY

2023. szeptember 16-án és 17-én tartják meg a hagyományos Őszi Nyílt Napot a Szent István téri víztoronyban – tájékoztat a Szegedi Vízmű, így a meghirdetett programok mellett ismét lehet gyönyörködni Szeged elképesztő panorámájában is.

CSALÁDI JÁTSZÓHÁZZAL VÁR A MÓRA FERENC MÚZEUM

Visszatér a nyári szünet után a Móra Ferenc Múzeum kézműves családi játszóháza. Mint az intézmény szerkesztőségünknek küldött közleményében írta, elsőként a Kína-kiállítások kapcsán kínai témájú családi játszóházat tartanak szeptember 16-án, szombaton 10-13 óra között. A kézműves programok során bárki megismerheti a kínai papírhajtogatás rejtelmeit vagy készíthet tűzokádó sárkányt.

JÖNNEK A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI ALKALMÁBÓL TARTOTT PROGRAMOK IS

A szegedi Városházán nyílt nappal, valamint történelmi, építészeti, irodalmi sétákkal, épületbemutatókkal, ingyenes tárlatvezetésekkel és kézműves foglalkozásokkal startolnak Szegeden a hétvégén, szeptember 16-án és 17-én a Kulturális örökség napjai – közölték a szervezők.

ROVARFOGÓ ÉS EGZOTIKUS NÖVÉNYEK NAPJÁVAL KÉSZÜL A SZEGEDI FÜVÉSZKERT

Vasárnap rendezik a rovarfogó növények napját a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében, az érdeklődőknek több ismert és néhány ritkább szárazföldi húsevő fajt és fajtát is bemutatnak, valamint gyakorlati tanácsokat is kaphatnak a növényvilág e különlegességeinek tartásáról és szaporításáról – tudtuk meg Németh Anikótól, az intézmény igazgatójától.

TISZA DOKK

Felpörögnek a lemezek a Tisza-parton, a Bortér mellett az éjszakai kikapcsolódás is biztosított, hiszen

  • pénteken este jön az International Students Freshmen Party,
  • szombaton pedig szezonzáró partival búcsúzik a Dokk.

HUNGI

A Hungiban is felpörög az éjszakai élet:

  • pénteken szezonnyitó Badgirls partival vár a Hungi,
  • szombaton pedig indul a “Belvárosi borzongás”, ahol borban és fröccsben nem lesz hiány.

MÁR VETÍTIK A SZEÁNSZ VELENCÉBEN CÍMŰ BŰNÜGYI DRÁMÁT A BELVÁROSI MOZIBAN

A kísérteties hangulatú, második világháború utáni Velencében Hercule Poirot borzongató rejtéllyel szembesül Mindenszentek napján. A munkától visszavonultan, önkéntes száműzetésben élő detektív vonakodva bár, de részt vesz egy szeánszon, amit egy bomladozó, szellemjárta palazzóban tartanak. Miután az egyik vendéget meggyilkolják, Poirot árnyak és titkok csalfa világában találja magát.

A CINEMA CITY TÖBBEK KÖZÖTT A CSODÁK KÖNYVE CÍMŰ FRANCIA FILMMEL VÁR

Egy gyerekét egyedül nevelő anya élete fenekestül felfordul, amikor a 12 éves fia egy balesetet követően kómába esik. Az édesanya a srác holmijai között rátalál egy világvége listára, amiket a fiú az életében szeretett volna teljesíteni. Az anya hirtelen ötlettől vezérelve útra kel, hogy Franciaországtól Japánig a világ különböző pontjain élete kalandját élje át, és szentül hiszi, hogy ha teljesíti a lista feladatait, fia is felébred a kómából. A feladatok igazi önismereti úttá válnak, ahol az anya rádöbben az élet igazi szépségeire, és arra, hogy csak az igazán fontos dolgok számítanak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb