Sport

Folytatják jó szereplésüket a szegedi kosarasok: nagyszerű hajrával behúzták az idei első hazai meccsüket is

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, hamarosan kezdetét veszi a szezon az SZTE-Szedeák számára, két hete az oroszlányi felkészülési tornán lettek harmadikok, múlt héten pedig a tavalyi év után ismét elhódították a Matro-kupát. A csapat ezúttal hazai pályán bizonyíthatott és remek hajrával le is győzte a DEAC együttesét – közölte a klub.

Szombaton játszotta első hazai felkészülési meccsét az SZTE-Szedeák, akik az utóbbi időben egyre jobb formába lendülnek. Nagyszerűen kezdték a meccset, rögtön 7-0-ás előnybe kerültek, viszont ekkor felébredt a DEAC, akik innen egy 2-12-es szériát produkáltak, így hamar megfordult a mérkőzés állása. A folytatásban sem akart összeállni a csapat játéka, a második negyed elején a vendégek hamar tízpontos előnybe kerültek. Locke tripláinak vezérletével azonban sikerült zárkóznia a Szedeáknak a nagyszünetre, így csak négy pont volt a különbség húsz perc után, 37–41-es állással mentek szünetre a csapatok.

IZGALMASRA SIKERÜLT A MECCS MÁSODIK FELE

A meccs második fele igencsak izgalmasra sikerült, Woolridge pontjaival sikeresen egyenlített a Szedeák, majd hosszú idő után, a negyed felénél, 48–46-os állásnál ismét a szegediek vezettek, ekkor időt is kért a DEAC. Innentől gyakorlatilag fej-fej mellett haladt a két csapat, 2-3 pontos különbségnél nem nagyon volt nagyobb a két gárda között. Buckles büntetőivel a DEAC várhatta minimális előnyből a harmadik negyed utolsó percét, 54–56-ra vezettek ekkor a vendégek. Mucza egy fontos lepattanó után odaállhatott a büntetővonalra, és nem hibázott, így 56–56-ról jöhetett a negyedik negyed. Az utolsó játékrészben aztán a Szedeáknak jött ki jobban a lépés, legfőképpen Zsírosnak köszönhetően, aki ebben a negyedben három triplát is dobott, az utolsóval tíz pontra lépett el ellenfelétől a Szedeák. Locke három gyors kosarával 15 pontra nőtt a csapat előnye az utolsó két percre, 86–71. Innen már nem engedte ki a kezéből a meccset a Szedeák, így győzelemmel zárták szezonbeli első hazai mérkőzésüket. Folytatás szerdán 18 órától szintén az újszegedi sportcsarnokban, a Paks ellen.

NIKOLA LAZICS: EGY JÓ EDZŐMECCSET JÁTSZOTTUNK

Nikola Lazics: – Egy jó edzőmeccset játszottunk, szerintem az első félidőben a Debrecen jobb ritmusban játszott. A második negyedtől feljavult a védekezésünk, és így lehetőségünk volt gyors, könnyű pontokat szereznünk. Ha ilyen úton tudunk tovább menni, akkor jól játszhatunk majd a szezonban. – mondta a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb