Sport

Nagyot mentek a szegedi kosarasok: behúzták a bronzmeccset, harmadik helyen végeztek az oroszlányi felkészülési tornán

Bronzérmet szerzett az MVM Bányász-kupán az SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata, miután a harmadik helyért játszott mérkőzésen legyőzték a Sopron KC csapatát. Ugyan az első negyed végén már húsz ponttal vezettek a szegediek, a végén 71-67-re tudták legyőzni ellenfelüket – közölte a klub.

Az MVM Bányász-kupán szerepelt szombaton az SZTE-Szedeák csapata a felkészülési időszak következő állomásaként, ahonnan végül bronzéremmel távoztak. A szegedi csapat ellenfele az utolsó meccsen a Sopron KC volt. Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a Szedeák, 10 perc után már húsz ponttal vezettek, és ugyan innentől csökkent az előnyük, de mindvégig vezettek a mérkőzésen. A végjáték volt a legkiélezettebb, ugyanis a Sopronnak sikerült kiegyenlítenie, 66–66-ról jöhetett az utolsó perc, ám ekkor pontosabbak és koncentráltabbak voltak a szegediek, így végül négy ponttal, 71–67-re nyerték meg a találkozót és zsebelték be a harmadik helyért járó bronzérmet. A csapat kapitánya, Balogh Szilárd egyébként pont ezen a napon ünnepelte születésnapját, így őt is sikerült győzelemmel köszöntenie a csapatnak.

NEM LESZ SOK IDŐ PIHENNI, JÖVŐ HÉTEN FOLYTATÓDIK A FELKÉSZÜLÉS

Bognár Kristóf 21 pontja mellett 9 lepattanóig jutott, de mégsem ő lett a szegediek legeredményesebb játékosa, mivel Zsíros Péter 8 távoli kísérletéből hatot is bepörkölt, így 22 pontjával a Szedeák legeredményesebb játékosa volt a bronzmeccsen. Nem lesz sok ideje pihenni a csapatnak, a felkészülés ugyanis már jövő héten folytatódik, amikor is pénteken és szombaton a pécsi Matro-kupán játszanak majd. A pénteki elődöntőben az Eszék lesz az ellenfél, majd másnap a helyosztón a PVSK–Vasas mérkőzés győztesével vagy vesztesével találkozik a Szedeák. A szezon egyébként a hónap végén kezdődik, szeptember 30-án Zalaegerszegen vendégeskedik majd a csapat.

Sopron KC–SZTE-Szedeák 67–71 (13-33, 22-10, 13-12, 19-16)
MVM Bányász-kupa, bronzmérkőzés. Vezette: Győrffy, Györfy, Jakab.
SZTE-Szedeák: Balogh 10/3, Polányi 2, Mucza 12/3, Zsíros 22/18, Bognár 21/3. Csere: Udemezue, Laluska, Mayer. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb