Sport

Büszkeségünk: Nagy Péter 18. lett összetettben a rijádi súlyemelő világbajnokságon

Igazán büszkék lehetünk: Nagy Péter a 18. helyen végzett összetettben a plusz 109 kilogrammosok kategóriájában a súlyemelők szaúd-arábiai világbajnokságának vasárnapi zárónapján.

A szegediek 37 éves, háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes, tokiói olimpiai hetedik ólomsúlyú versenyzője szakításban a 22. lett a 42 indulót számláló rijádi mezőnyben, miután a 162 kilós kezdősúlyt követően – másodjára – a 168-on végrehajtott fogása sikeres volt. Lökésben a 205, majd a 213 kg-mal is elbánt, a 219 viszont már kifogott rajta, így ebben a fogásnemben a 15. pozícióban zárt, összetettben pedig 381 kilogrammal végzett a 18. helyen.

NINCS MEGÁLLÁS

“Véget ért a verseny számomra. Köszönöm szépe mindenkinek a bíztatást és a szurkolást. Ma amit lehetett kihoztam a versenyből, nem éreztem annyira jónak a mozgást mint edzéseken, de így is ebben a felkészülésben ennyit még nem emeltem. Elégedett persze nem vagyok, de csalódott sem. Ilyen a versenyzés. Szakításban 168 lökésben 213 kg-t teljesítettem. Nincs megállás, készülés van tovább a decemberi qatari világkupára, de addig még lesz pár versenyem az ősz során” – értékelte az eredményt közösségi oldalán Nagy Péter súlyemelő. Mint hozzátette, a lelátón az egyik legnagyobb iráni legendával, a már visszavonult súlyemelővel, Hossein Rezazadeh-el is sikerült egy képet készítenie:

Pénteken a kétfős magyar versenyzői küldöttség hölgytagja, a 23 éves, békéscsabai Mitykó Veronika a 87 kilósok között a 11. helyet szerezte meg összetettben. A szaúdi vb az egyik állomása volt a jövő nyári párizsi olimpiára kvalifikáló versenysorozatnak.

Forrás: MTI/Nagy Péter súlyemelő FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb