Közélet

Hamarosan robbantanak Mindszenten: végleg elbontják a veszélyessé vált víztornyot

Hamarosan sor kerül a Mindszenti Víztorony lebontására, közölte közösségi oldalán a Mindszent Város Önkormányzata. A statikailag veszélyes állapotú építményt robbantásos technikával fogják elbontani.

ÚJ VÍZTORONY ÉPÜL A HELYÉN

Az 50 méter magas és 500m3 kapacitású ikonikus víztorony 1973-ban épült, tervezője a szecesszióért rajongó, 48 évesen elhunyt Bakonyi Tibor volt, aki 1967-ben költözött Szegedre, majd itt tervezte meg az algyői és mórahalmi egészségházat, illetve a paksi és mindszenti víztorony mellett mintalakótelepek tervezésében is kivette részét. Az időközben elöregedett építményt bontásra ítélték, s a tervek szerint a településen felépül majd helyette egy új víztorony.

A ROBBANTÁS MÉG NEM KEZDHETŐ MEG

Mint ahogy Mindszent Város Önkormányzata közölte, szeptember 12-ig a víztoronnyal kapcsolatos munkálatok megkezdéséhez szükséges munkaterület-átadási eljárás még nem zajlott le, a műszaki ellenőr által kiadásra váró munkakezdési engedély még nincs a Kivitelező birtokában, így a tényleges munkafolyamatok, köztük a víztorony robbantása még nem kezdhető meg.

3 NAPPAL A ROBBANTÁS ELŐTT ÉRTESÍTIK A LAKOSSÁGOT

Hozzátették, a Kivitelezőnek bejelentési kötelezettsége van az Önkormányzat felé, abban az esetben, ha a robbantási tevékenységet meg akarja kezdeni, 8 nappal a művelet előtt értesítenie kell az Önkormányzatot, továbbá a szakhatóságokat. A robbantással járó repesz hatótávolságán belül tartózkodó lakosságot a Kivitelező bejelentését követően a Rendőrség fogja értesíteni 3 nappal a robbantási tevékenység megkezdése előtt. Továbbá, amennyiben szükséges a vízellátás ideiglenes kizárása, úgy 3 nappal a robbantási tevékenység előtt a Kivitelező és az Alföldvíz Zrt. együttműködve értesíti az érintett lakosságot.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága, illetve a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által hozott határozatban foglalt engedélyei alapján a Mindszenti Víztorony bontását az A-HÍD Zrt. alvállalkozójaként a DETEX Kft. fogja elvégezni.

Forrás: Mindszent Város Önkormányzata FB/ng.24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb