Sport

4 századra az Európa-bajnoki címtől: a vásárhelyi Ugrai Panna élete első egyéni vízimentő számában Európa-bajnoki ezüstérmes

A Belgiumban rendezett Vízimentő Európa-bajnokság vasárnapi programjában, a vásárhelyi Ugrai Panna, 200 m-es akadályúszásban, 4 század másodpercre megközelítve a 2022-es Világjátékok győztesét, Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett – tudatta az örömhírt a hódmezővásárhelyi Hód Úszó SE. De nemcsak ebben a számban jeleskedtek a Hódok: az akadályváltóval még egy ezüstöt, a kombinált váltóval pedig egy negyedik helyet harcoltak ki a bajnokságon.

KIVÁLÓ SZEZONNYITÓ EREDMÉNY

A vásárhelyi Ugrai Panna, Máté Hunor versenyzője 200 m-es akadályúszásban, 4 század másodpercre megközelítve a 2022-es Világjátékok győztesét, Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett Mint a klub írta, a 200-as távon hosszonként kétszer (összesen 8x) kell a víz alá merülni a medencébe helyezett akadályok alatt, ami jelentősen megtöri a lendületet, és megnöveli a táv hosszát. Ennek tükrében a 2:07,92-es idő, kiváló szezonnyitó eredmény.

MÉG EGY EZÜST SZÜLETETT

A Hód Úszó SE versenyzői még egy ezüstöt bezsebeltek a vasárnapi megmérettetésen: a Senánszky Petra, Molnár Flóra, Szokol Szonja, Ugrai Panna, összeállítású 4×50 m-es női akadályváltó egy rendkívül izgalmas finálé után szintén a dobogó második fokára állhatott. Két-két akadály leküzdésével Panna 26:61-es, Flóra 27,29-es kiváló részidővel járult a sikerhez.

HÉTFŐN IS TAROLT A VÁLTÓ

Hétfőn az Életmentő Európa-bajnokság zárónapján a 4×50 m-es kombinált váltó volt repertoáron. Panna 2. emberként a saját távját víz alatti uszonyos úszásban teljesítette kiváló 18,77-es időeredménnyel, és 3. helyen adta tovább a stafétát. Végül a Molnár Flóra, Ugrai Panna, Szokol Szonja, Senánszky Petra összeállítású négyes, Európa legjobb életmentő csapatai között a 4. helyen végzett.

ÖSSZEGZÉS – ÍGY ALAKULTAK A HÓDOK EREDMÉNYEI A VIADALON

  • 1 ezüst – 200m akadályúszás
  • 1 ezüst – 4x50m akadályváltó
  • 4. hely – 4x50m kombinált váltó

Forrás és fotók: HÓD ÚSZÓ SE HÓDMEZŐVÁSÁRHELY FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb