Mindenmás

Vádemelés a szomszédos vármegyében: vallott az 55-ösön ásóboronázóba rohanó, halálos balesetet okozó sofőr

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit,  aki tehergépkocsijával a megengedett sebességet jelentősen túllépve nekiütközött az előtte haladó ásóboronázónak az 55. számú főúton, Mélykútnál. A balesetben a tehergépkocsi jobb első utasa a helyszínen életét vesztette.

NAGY SEBESSÉGGEL HALADT, EMIATT NEM TARTOTTA A KÖVETÉSI TÁVOLSÁGOT

A vádirat szerint a bácsbokodi férfi tavaly március 10-én, délután, az 55. számú főúton Mélykút irányába nappali, derült látási viszonyok között közlekedett a céges tehergépkocsival, amelyben három utasa is volt. A vádlott a megengedett 90 km/h sebességet jelentősen túllépve, mintegy 125-130 km/h sebességgel vezette a teherautót, emiatt nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó mezőgazdasági járműtől és a hozzá kapcsolt ásóboronázóból álló járműszerelvény mögött.

NEM TUDTA ELKERÜLNI AZ ÜTKÖZÉST

Balra kormányzása ellenére a teherautó jobb elejével nekiütközött a 25-30 km/h sebességgel haladó lassú jármű hátsó részének, aminek következtében a járműszerelvény megpördült és az ütközés erejétől szétszakadva a szemközti sávban állt meg. A vádlott által vezetett tehergépkocsi az ütközést követően előbb a túloldali útpadkára sodródott, majd a vízelvezető árok falának csapódott.

AZ EGYIK UTAS A HELYSZÍNEN ÉLETÉT VESZTETTE

A baleset során a teherautó jobb első utasa kizuhant a járműből és a helyszínen életét vesztette. A jobb hátsó utas és a biztonsági övet nem használó vádlott súlyos sérüléseket szenvedtek. Az ügyészség a sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Mint a 24.hu megtudta, a vádlott beismerte és megbánta a tettét, a történtekre pedig ráment az egészsége is. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért rá.

Forrás: ugyeszseg.hu/24.hu

Fotók: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb