Kikapcs

Méhes kalandtúrával, mézkóstolóval és a Mézkirálynő ünnepélyes bevonulásával vár a Méhek Napján a Szegedi Füvészkert

Szeptember 24-én, vasárnap a méhek lesznek a főszereplők a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében. Mint az intézmény tudatta, a Méhek Napján, 10.00-16.00 óra között várják a kicsiket és nagyokat pecsétgyűjtő méhes kalandtúrával, kézműves foglalkozásokkal, mézkóstolóval, méhekkel, valamint méhészkedéssel kapcsolatos standokkal.

JÁTÉKOS, ISMERETTERJESZTŐ FELADATOK VÁRNAK A LÁTOGATÓKRA

Játékos, ismeretterjesztő feladatokkal, a méhekkel, méhészkedéssel kapcsolatos állomásokkal várja a Szegedi Füvészkert az érdeklődő szegedieket. A program során megtudhatjuk többek között, hogy miért hasznos a virágpor és a propolisz, megismerhetjük a méhészkedés eszközeit, valamint a Füvészkert munkatársai bemutatják a méhlegelő növényeit. Sőt, részesei lehetünk egy megfigyelőkaptáros méhbemutatónak is, készíthetünk viaszgyertyát és természetesen mézkóstolásra is sor kerül.

FELVONULÁS ÉS AJÁNDÉK A MÉHECSKÉS JELMEZBEN ÉRKEZŐ GYERMEKEKNEK

Az esemény 11.00 órakor az idei I. Méz udvarhölgy és a Lovagrendek felvonulásával veszi kezdetét. A szervezők meglepetés ajándékkal kedveskednek azoknak a gyerekeknek, akik méhecskés, sárga-fekete csíkos vagy a méhekhez valamilyen módon kötődő ruhában, jelmezben érkeznek.

TÖBB STAND IS VÁRJA AZ ÉRDEKLŐDŐKET

A nap tematikájához kapcsolódva standjaikkal jelen lesz a Magyar Madártani Egyesület, a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, az Interaktív Természetismereti Tudástár az SZTE Mezőgazdasági Kar és a TEBE Csomagolásmentes Bolt is. A nap szervezésében a Szegedi Tudományegyetem Füvészkert partnere az Ambrózi Béla Báró Méhész és Környezetvédő Egyesület.

Forrás: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert FB/szegedtourism.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb