Sport

A hétvégén indul az országos bajnokság, a szegedi olimipkon, Jászapáti Petra izgatottan várja a rövidpályás gyorskorcsolyázók új szezonját

A szegedi olimpikon, Jászapáti Petra izgatottan várja a rövidpályás gyorskorcsolyázók új szezonját, amely hétvégén a Gyakorló Jégcsarnokban az országos bajnoksággal veszi kezdetét.

“Májusban kezdtük a felkészülést és minden tőlem telhetőt megtettem. Más érzéseim vannak, mint korábban. Izgatottan várom az új idényt, hogy ez mire lesz elég” – mondta az MTI-nek a 24 éves sportoló, aki a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang tavalyi országváltása után.

TART A FELKÉSZÜLÉS

A vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Jászapáti úgy fogalmazott “átkeretezték a felkészülést”, ami azt jelenti, hogy nem önmagán a sebességen volt a fókusz, sokkal inkább arra koncentráltak a brit Nicholas Gooch szakvezetővel, hogyan korcsolyázzon gyorsan. “Arra figyeltünk, hol dőljek a kanyarban, milyen íven korcsolyázzak. Most a fókusz a pici egy százalékokon volt, hogy azokat megtaláljuk a javuláshoz. A sebesség tényleg jött magától a felkészülés során” – fogalmazott a szegedi versenyző, aki elárulta, még “éhesebbé” tette, hogy az előző szezonban az Európa-bajnokságon és a világkupában is tudott egyéniben érmet nyerni.

KIVÁLÓ A CSAPATSZELLEM

A csapat kapcsán pedig arról beszélt, hogy a férfiakkal tartott közös edzéseken tudták tartani a tempót velük, ami számára megmutatta, hogy töretlenül kiváló csapatszellem jellemzi a női a váltót, amely idén ezüstérmes lett a gdanski kontinensviadalon. A válogatottból egyedüliként Jászapáti lesz védett a hétvégi országos bajnokságon, melyen nemenként az első három vívja ki a csapattagságot az októberi világkupaversenyekre, a maradék két-két helyről a szakmai stáb dönt.

KIEGYENLÍTETTEBB MEZŐNY

Jászapáti a nemzetközi erőviszonyok változásai kapcsán arról számolt be, hogy olyan sztárok, mint a kanadai Kim Boutin és a német Anna Seidel tudomása szerint kihagynak egy évet, míg a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok holland Suzanne Schulting csak a szezon második felében fog versenyezni, amitől azt várja, hogy kiegyenlítettebb lesz a mezőny. Kiemelkedő versenyzőként a szintén holland Xandra Velzeboert említette, aki az idei vb-n négy aranyat nyert Szöulban. A hat állomásból álló vk-sorozat első két fordulóját október utolsó két hétvégéjén Montrealban rendezik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb