Mindenmás

Napi pakk: sok napsütés, emelkedő üzemanyagárak és startoló SZTE Szabadegyetem vár ma ránk Szegeden

Zakatol tovább a hét, máris itt a szerda, ami a szép, napsütéses időn kívül tartogat még izgalmas programokat számunkra. Ma startol ugyanis az SZTE Szabadegyetem első előadása ebben a szemeszterben. Kevésbé jó hír, hogy megint csak emelkednek az üzemanyagárak, mind a benzinért, mind a gázolajért mától többet kell fizetnie az autósoknak. Indul a szerda, mi pedig meghoztuk a reggeli kávé mellé a napindító infókat, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Friderika, Fülöp, Zsuzsanna, Frida, Fausztina és Filippa nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a takarítás világnapja.
  • 89 éve született Sophia Loren többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas olasz színésznő és énekesnő.
  • 75 éve született George R. R. Martin amerikai író, forgatókönyvíró, a Trónok harca írója.

NYÁRIAS, DERÜLD IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN, SOK-SOK NAPSÜTÉSSEL

Szerdán sok napsütésben lehet részünk Szegeden, s várhatóan se a szél, se csapadék nem árnyékolja be a napunkat, egészen 29 fokig szökik fel majd a hőmérők higanyszála.

MÁTÓL EMELKEDNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is jelentősen emelkedni fog. Ez a benzin esetében bruttó 7 forintot jelent, a gázolajért pedig bruttó 10 forinttal kell majd többet fizetni, tájékoztatott a Holtankoljak.

MA INDUL AZ SZTE SZABADEGYETEM

Klímaváltozások a történelemben, avagy mikorra várható a világvége? A magyar űrtevékenység múltja, jelene és jövője, valamint a vidékfejlesztés aktuális kérdései is szóba kerülnek majd a XXXII. alkalommal megrendezett SZTE Szabadegyetemen, ahol többek között Farkas Bertalan is előad. Elsőként ma Dr. habil. Kovács Lajos (SZTE SZAOK Orvosi Vegytani Intézet) előadását hallgathatják meg az érdeklődők A gyógyszerkutatás mexikói kalandja címmel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb