Közélet

Neverending Story: szerdán ismét jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára

Szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is jelentősen emelkedni fog. Ez a benzin esetében bruttó 7 forintot jelent, a gázolajért pedig bruttó 10 forinttal kell majd többet fizetni, tájékoztatott a Holtankoljak.

Tájékoztatásuk szerint amennyiben ez érvényesítésre kerül a hét közepén a benzinkutak áraiban is, akkor az alábbi átlagárakat fogjuk tapasztalni szeptember 20-tól: 

  • 95-ös benzin: 662 Ft/liter
  • Gázolaj: 686 Ft/liter 

ORBÁN VIKTOR SZERINT EZ LEHET A DRÁGULÁS OKA

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban beszélt arról, mi okozhatja az üzemanyag drágulását itthon. Magyarországnak 48 milliárd forintnyi többletet jelent, hogy az ukránok három és félszeresére emelték a kőolajvezeték használatának tranzitdíját – közölte a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta, a benzinhez szükséges olaj Oroszországból Ukrajnán keresztül érkezik és Magyarországnak fizetnie kell a cső használatáért. Ezt a díjat az ukránok egyik napról a másikra megemelték – jegyezte meg. A kormányfő közölte, a benzinkereskedelmet Magyarországon a magángazdaság intézi és ennek a gazdaságnak a szereplői ezt a többletet azonnal beépítik az árakba, ez pedig meglöki a benzin árát és fél százalékkal növeli az inflációt.

Mint a 24.hu írta, Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy a magas árak sokkal inkább az unió legmagasabb, 27 százalékos ÁFA-kulcsa miatt, és a tavaly bevezetett különadók miatt vannak.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: holtankoljak.hu/24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb