Sport

Három góllal kaptunk ki a német bajnok THW Kiel otthonában

A Szeged 35-32-re kikapott a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, csütörtökön. Ez volt a szegediek 250. mérkőzése a BL-ben, a mérlegü(n)k 117 győzelem, 21 döntetlen és immár 112 vereség.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
THW Kiel (német) – OTP Bank-Pick Szeged 35-32 (16-15)
—————————————————–
lövések/gólok: 53/35, illetve 51/32
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 3/2
kiállítások: 8, illetve 10 perc

A vendégcsapatból Szita Zoltán, Szymon Dzialakiewicz és Carlos Molina, a Bundesliga-címvédő hazaiaktól pedig többek között Vincent Gérard és Steffen Weinhold hiányzott.

A németek a tőlük megszokott nagy iramban kezdték a meccset és szinte mindig gyorsan kihasználták ellenfelük támadási hibáit, elhúzni azonban nem tudtak, mert a Szeged hamarosan alkalmazkodott a Kiel stílusához és egyenlített. Kárpáti Krisztián vezetőedző időkérése után csapata a meccs során először és utoljára átvette a vezetést (12-13), és bár a házigazdák a folytatásban sem kézilabdáztak hibátlanul, a szünetben egy találattal ők álltak jobban (16-15).

A Kiel a 38. percben vezetett először hárommal, mert a szegediek elrontottak több akciót. A folytatásban is magabiztosabb, hatékonyabb volt a Kiel, egy 7-2-es sorozat végén hat és fél perccel a vége előtt eldöntötte a találkozót, amelyen csak egyszer volt hátrányban.

A vendégek közül Mario Sostaric nyolc, Bánhidi Bence hét gólt lőtt, Mikler Rolandnak 12 védése volt. A németeknél Niclas Ekberg hétszer, Harald Reinkind hatszor talált be, Samir Bellahcene hat, Tomas Mrkva öt védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 15. egymás elleni BL-meccsén öt szegedi siker és egy döntetlen mellett kilencedik alkalommal nyert a Kiel. A két vereséggel álló csongrádiak jövő szerdán a dán Aalborg HB csapatát fogadják.

Máthé Dominik francia csapata, a Paris Saint-Germain házigazdaként 35-31-re nyert a horvát PPD Zagreb ellen. A magyar válogatott jobbátlövő mindkét kísérletét gólra váltotta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb