Szegedi Arcok

Kifogták a szegedi csatorna amurkirálynőjét

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége (HECSMSZ) tudomást szerzett egy tíz kilogramm feletti amur kifogásáról, amelyet Kardos Márk terelt szákba a Salakoson Szegeden. Szép amurok lakják a csatornát, ám megfogásuk nem egyszerű, így a legtöbb szerencsés horgász nem veri nagydobra, amikor végre sikerül becsapnia őket, Márk most mégis mesélt róla a Pecaverzumnak.

Mint kiderült, Márk először horgászott a Salakos-csatornán. Aktívan öt-hat éve pecázik, a Dunán kezdte, majd amikor visszaköltözött Szegedre, egyértelműen csak a Tisza jöhetett szóba nála. Azt is kiemelte, hogy teljesen ámulatba ejtette az amurok ereje, rengeteget kutakodott a neten az amur horgászata felől, és próbált minél több infót gyűjteni, hogyan tudná becsapni az igazán nagy és óvatos példányokat. Így ki is figyelt egy teljesen szűz helyet, amit rendszeresen etetett a saját maga készített tigrismogyoróval.

MEGÉRKEZETT A CSATORNA KIRÁLYNŐJE

“Ámulva néztem a videókat a Kiskunsági-főcsatornán fogott amurokról, de a csatorna egy hatalmas víz, és többször megütötte a fülemet az a hangsúlyos kijelentés, hogy az amur horgászatánál különösen fontos a jó hely kiválasztása. Úgy gondoltam, a Salakos egy megfelelő víz lehet, ami közel is van, és nem túl nagy, hogy gyorsan kiismerjem, és azt is tudtam, élnek benne nagy amurok. Így barátommal meg is kezdtük a csatorna feltérképezését, majd találtunk egy jónak ítélt helyet, amire két etetést készítettünk. További két alkalommal etettük még meg a helyet, majd a hétvégén be is vetettük a csalikat. Az éjszaka elején jött egy kisebb ponty, de aztán hajnalban megérkezett a csatorna királynője, egy gyönyörű 11,30-as amur” – mesélte Márk.

“Biztos vagyok benne, hogy még visszatérek a csatornára, de a közeli terveimben jelenleg nem szerepel. Égek a vágytól, hogy újabb vadvízi amurokat tarthassak a kezemben, és már alig várom, hogy ismét a vízparton legyek, de hogy hol, azt még nem árulom el” – zárta az interjút Márk.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb