Mindenmás

Napi pakk: záporok, zivatarok társulhatnak a napsütés mellé Szegeden, még ma is tart az Európai Mobilitási Hét a városunkban

Csütörtökön is folytatódik a naposütéses, nyárias időjárás Szegeden, azonban délutántól már záporok és zivatarok is előfordulhatnak. Még mindig tart az Európai Mobilitási Hét, így az érvényes forgalmi engedélyünk felmutatásával akár ingyen is utazhatunk Szegeden. Mutatjuk, mit tartogat a csütörtök a Napfény Városában, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS BILL MURRAY SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Máté, Mirella, Ifigénia, Ildikó, Ilka, Jónás, Marilla, Maura és Mira nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • ma van a Béke napja. Az ENSZ Béke napja nemcsak a nemzetek közti békére hívja fel a figyelmet, hanem az erőszakmentes otthonok, közösségek és iskolák is előtérbe kerülnek,
  • de szintén ma van a Magyar Dráma ünnepe is. A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik a Magyar Dráma Napját, Madách Imre “Az ember tragédiája” című drámája 1883. szeptember 21-i ősbemutatójának tiszteletére. Célja felhívni a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére és az írók ösztönzése újabb alkotások létrehozása.
  • 232 éve született gróf Széchenyi István politikus, író, közlekedési miniszter, a “legnagyobb magyar”,
  • 76 éve Stephen King amerikai író (Ragyogás, Tűzgyújtó),
  • 73 éve Bill Murray amerikai színész, komikus (Szellemirtók, Idétlen időkig),
  • 68 éve Szirtes Ági, Kossuth-díjas színésznő,
  • 56 éve pedig Xantus Barbara magyar színésznő, szinkronszínész.

ZÁPOROK, ZIVATAROK JÖHETNEK

Csütörtökön helyenként már reggel előfordulhat gyenge eső, zápor, délután pedig főként délen alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. A csapadék mellett azonban többórás napsütésre is készülhetünk Szegeden. Sokfelé megélénkül, a déli-délkeleti szél. A reggel néhol ismét párás, ködös lesz, a minimumok 12-19 fok között alakulhatnak. A legmelegebb órákban pedig 25-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

TART A MOBILITÁS HETE SZEGEDEN IS

Szeptember 16. és 22. között az Európai Mobilitási Hét keretében a MÁV-START járatain, így a tram-trainen utazók is a kerékpárjukat díjmentesen szállíthatják. Sőt, ahogy a korábbi években, úgy most is a szegedi trolikon és villamosokon egy érvényes forgalmi engedély felmutatásával két felnőtt és három gyerek utazhat ingyenesen.

SZÖRNYŰ DRÁMA TÖRTÉNT SZERDA ESTE

Robbantás történt szerda este Esztergomban egy családi háznál, melynek következtében a TEK egyik munkatársa is életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben.

A tragikus eset kapcsán rengeteg információ jelent meg csütörtök hajnalban, cikkünkben ezeket foglaljuk össze. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb