Közélet

Startol az Európai Mobilitási Hét, mától egy héten keresztül ingyen szállíthatjuk kerékpárjainkat a vonatokon és a tram-train járatokon is

Szeptember 16. és 22. között az Európai Mobilitási Hét keretében a MÁV-START járatain utazók kerékpárjukat díjmentesen szállíthatják. Ezzel arra ösztönzik a közlekedőket, hogy az egyéni közlekedési eszközök helyett vegyék igénybe a fenntarthatóbb, zöld közösségi közlekedést – közölte a társaság.

Ehhez kapcsolódóan az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdeményezésére a MÁV-START és a GYSEV járatain ingyenes a kerékpár szállítása, az erre alkalmas járatokon, beleértve a TramTrain-t is. A díjmentes kerékpárjegyek a vasúti pénztárakban, – egyéb fizetős jeggyel együtt az automatákból és az online felületeken –, illetve a vonat fedélzetén pótdíj nélkül (ha egyébként menetjeggyel vagy bérlettel rendelkezik) megváltható. A kerékpárjegy viszonylata az utas menetjegyének viszonylatával egyezően váltható meg – tájékoztatott a vasúttársaság.

A VOLÁNBUSZ ÉS AZ SZKT JÁRATAIN IS KEDVEZMÉNYEK VÁRJÁK AZ UTASOKAT

A Volánbusz egyes helyi járatain szintén kedvezmények várják az utasokat: Bonyhádon, Dunaújvárosban, Sopronban és Szentesen szeptember 22-én, míg Ajkán, Baján és Csongrádon szeptember 16. és 22 között mindenki díjmentesen utazhat a helyi járatokon. Szegeden szintén szeptember 16. és 22. között, egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélyének felmutatásával két felnőtt és három gyermek veheti igénybe menetjegy váltása nélkül a helyi buszokat. Nem csak a Volánbusz, hanem az SZKT is csatlakozott az Autómentes világnaphoz, erről az alábbi cikkben számoltunk be:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb