Közélet

Orbán Viktor szomszédja lesz Szabó Bálint, aki totális háborút ígért Botka László ellen

Totális háborút ígért Szabó Bálint a város polgármesterével, Botka Lászlóval szemben, ha a képviselő-testület pénteken úgy dönt, hogy megszünteti a képviselő megbízatását – írta az Index, akik a szegedi képviselővel interjúztak. Szabó előre jelezte, hogy megtámadja a közgyűlési határozatot a Szegedi Törvényszéken. A képviselő az lapnak elmondta: szeretne több időt tölteni Budapesten, ezért a 12. kerületben vásárol magának egy lakást.

Összesen hét és fél hónapot töltött letartóztatásban Szabó Bálint. A szegedi önkormányzati képviselő a budapesti Markó utcából azután szabadult, hogy júniusban a Pesti Központ Kerületi Bíróság másfél év börtönre ítélte, de a büntetését négy év próbaidőre felfüggesztette. A szegedi politikus az Indexnek elmondta, hogy az egész élete megváltozott, az ügy miatt a feleségével megromlott a viszonya, és különváltak útjaik. Ezért Szeged mellett Budapesten szeretne egyre több időt tölteni.

“Kinéztem egy társasházi lakást és már meg is állapodtunk a tulajdonossal. A 12. kerületben, a Cinege utcában, Orbán Viktor szomszédjában veszek ingatlant”

– számolt be az portálnak Szabó Bálint.

“Ha kiraknak a képviselő-testületből, totális háborút indítok Botka László ellen, mert a választóktól kaptam a megbízatást, és ezt csak ők vehetik vissza”

– jelentette ki az Indexnek a szegedi képviselő, aki a lap szerint már több esetben okozott kellemetlenséget a polgármesternek. Ilyen volt például a VIP-parkolójegyek esete, amibe belebukott Botka több bizalmi embere is, valamint a Szeviép-ügy, vagy a Cserepes sori piac privatizációja is.

Szabó Bálint szerint a törvényben az áll, hogy „akit jogerősen elítélnek és méltatlanná válik”.

“Mit jelent méltatlanná válni?” – tette fel a kérdést Szabó Bálint, aki előre kijelentette, hogy a Szegedi Törvényszéken meg fogja támadni a közgyűlési határozatot.

A teljes interjút IDE kattintva találod, a pénteki közgyűlés legfontosabb pillanataival pedig folyamatosan érkezünk majd a Szeged365.hu-n!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb