Közélet

Újabb 5 milliárddal dobták meg a 14 kilométeres Szeged–Röszke-vasútvonal 45 milliárdos költségvetését

A csütörtök esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy 5,4 milliárd forint többletforrást biztosít a magyar állam a MÁV-nak a Szeged–Szabadka-vasútvonal magyarországi szakaszának előteljesítéséhez. A Telex azt írja, azért, mert a Budapest–Belgrád-vasútvonal építése alatt a Szeged–Szabadka-vonalon kell járniuk a tehervonatoknak.

A projekt magyarországi szakasza Szeged és Röszke között 14 kilométer hosszú, ezt építi újra 45 milliárd forintból Mészáros Lőrinc cége, a V-Híd. 2021-ben kezdték el a szakasz felújítását, ami műszaki és technikai problémák miatt idén júliusban le is állt. A pályaépítés ahogy a Telex is írja, kész, egy ideje már járnak tehervonatok, de a vonalon még ki kellene építeni a biztosító- és vonatbefolyásoló rendszereket, mert személyvonatok csak ezek elkészülte után járhatnak majd. Szijjártó Péter legutóbb október 23-ára ígérte a vonal átadását.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb