Közélet

Ezer sofőr hiányzik a Volánbusznál, béremelésre lenne szükség a buszvezetők megtartásához

Nagyjából ezer sofőr hiányzik a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet szerint. Ezen pedig csak ront a vasútvonalak bezárása, ami pluszterheket ró a vállalatra. Dobi István érdekképviseleti elnök az RTL Híradónak azt mondta: 20-25 százalékos béremelésre lenne szükség a buszvezetők megtartásához.

Vitézy Dávid szerint még az átlagosnál is rosszabbul indult a hét Budakeszin és a Budakeszi úton, mert 7 és 9 óra között a 22-es, 22A és 222-es vonalakon 35 darab busznak kellett volna belépnie Budapestre, ehhez képest 21 busz közlekedett. Az előírt szolgáltatás hatvan százaléka. A buszokra felférni is alig lehetett. Mint kiderült, az agglomerációs buszokat a Volánbusz üzemelteti, amely az esettel kapcsolatban azt mondta az RTL Híradónak, hogy „a hétvégén, illetve ma reggelre hét autóbusz-vezető betegedett meg, de átcsoportosításokkal kezelni tudták a problémát”.

VITÉZY SZERINT A TÖMEGES SZEMÉLYZETI HIÁNY OKOZZA A SOK KIMARADÁST

A forgalmi torlódások miatt a kérdéses időszakban 5-30 perc késéssel tudtak csak közlekedni – tették hozzá a közleményben. Azonban Vitézy Dávid szerint ez nem igaz. “Sajnos ez a helyzet egyre sűrűbbé válik. A fő oka egyébként nem is csak a torlódás, bár az is van itt, de a kimaradást nem ez okozta, hanem azok a tömeges személyzeti hiányok, amelyek a Volánbusz működését kísérik” – mondta a közlekedési szakértő az RTL-nek.

EZER SOFŐR HIÁNYZIK A RENDSZERBŐL

A buszvezetők szakszervezetének elnöke szerint a probléma országos jellegű, nagyjából 1000 sofőr hiányzik a rendszerből. Ezen a vasútvonalak bezárása, mint az Újszeged-Mezőhegyes vonal csak ront, mert a vonatpótló még pluszmunkát jelent a sofőrök számára. Szerinte jelentős, 20-25 százalékos bérfejlesztést kellene a jövő évre a munkavállalóknak kiosztani, ugyanis az elvándorlás sem állt meg.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb