Sport

„Ha nem futok el, meghalok” – szabadon engedték a feleségét brutálisan összeverő egykori szegedi kézist

Mélyen megrázta a délszláv sportvilágot a hír, miszerint horvátok korábbi olimpiai bronzérmes, kétszeres világbajnoki ezüstérmes jobbátlövőjét, a Pick Szeged korábbi játékosát, Denis Bunticot családon belüli erőszak és nagy mennyiségű fegyver birtoklása miatt letartóztattak. Ennél is nagyobb döbbenetet keltett, hogy a 40 éves sportembert már szabadon is engedték és csupán távolságtartó végzést hoztak ellene. A felesége, Klara retteg a bosszútól – szúrta ki a 24.hu.

Klara Buntic először a Dnevnik Nova TV-nek nyilatkozott a történekről, azt mondta, a múlt pénteki eset, amikor brutálisan megverte a férje, nem az első volt. „Évek óta szenvedek tőle, de még soha nem volt ilyen mértékű a bántalmazás. Zúzódások voltak a szemem alatt, ha nem sikerült volna megszöknöm, lehet, végez velem. Részeg volt, amikor tudtam, szaladtam a házból” – mondta.

GYAKRAN IVOTT ÉS DROGOZOTT

24sata portálnak már bővebben is mesélt a bántalmazásról, arról, hogy férje gyakran ivott és drogozott. „Lehunytam a szemem, ahogy megütött. Nem tudtam megvédeni magam. Mindenem verte, a fejem, a hátam” – mesélte, hozzátéve, a bántalmazás a kilenc hónapos gyermekük előtt történt. A rendőrség őrizetbe vette az exsportolót, a házban pedig igazi fegyverarzenálra bukkantak. „Voltak fegyverek, pisztolyok, Kalasnyikovok. Ezeket az ágy alatt tartotta, pokrócokba csavarva. A rendőrség mindent megtalált” – nyilatkozta a feleség.

SZABADON ENGEDTÉK, ÉS TÁVOLSÁGTARTÓ VÉGZÉST KAPOTT

Mint kiderült, egyszerűen képtelen felfogni, hogy Bunticot a kihallgatása után szabadon engedték, és nem is veszik őrizetbe. A házaspár a bosnyák Ljubuski városában élt, a helyi bíróság pedig végül úgy döntött, távolságtartó végzést rendel el. Ennek értelmében a korábbi jobbátlövő 100 méternél nem mehet közelebb feleségéhez. Klara szerint anyósa azon a bíróságon dolgozik, ahol ezt a határozatot meghozták – a Dnevnik úgy tudja, vezető tisztviselőként adminisztratív-műszaki és anyagi-pénzügyi ügyekben kompetens.

“HA NEM FUTOK EL, MEGHALOK”

“Sokkos állapotban vagyok, nem tudom, mit tegyek. Azt akarom, hogy az emberek tudják, mi történik velem. Eleget hallgattam” – emelte ki a feleség. Mint mondta, van egy hangfelvétel is, amelyen hallani, ahogy férje veri, ő pedig könyörög, hogy hagyja abba. „Az utolsó támadás a hajnali órákban történt. Megvert, és amikor megfordult, valószínűleg valami tárgyat keresve, hogy végezzen velem, elszaladtam. Ha nem futok el, meghalok. Felhívtam egy barátomat, elmondtam neki, mi történt. Aztán hívtam a rendőrséget. Kicsit sokáig tartott, mire megérkeztek. Lövést és sikolyt hallottam. Azt hittem, megölte a gyerekünket. A sérüléseimről látleletet vetettem fel, azt mondták, legalább fél évig őrizetben lesz. Reggel fél 6-kor támadt rám, de este már kiengedték. Most a szüleimnél vagyok, kértem a rendőrséget, hogy gyakrabban nézzenek meg minket, mert minden megismétlődhet. Most, hogy kint van, ki tudja, mire készül” – mesélte elkeseredetten.

CSENDES, KORREKT EMBERNEK ISMERÉK BUNTICOT

Az Index.hr megkérdezte a legendás kézilabdaedzőt, Lino Cervart, aki a válogatottnál dolgozott Bunticcsal. „Hihetetlenül szomorú vagyok. Természetesen, mint minden normális ember, én is elítélek minden családon belüli erőszakot, de egyszerűen nem tudom összekapcsolni azt a személyt, aki ezt elkövette, és a férfit, aki nálam játszott. Buntic mindig csendes, korrekt és öntörvényű fiú volt. Akkoriban nem mutatott hajlandóságot ilyesmire. Igazán nem tudom hogyan fordulhatott elő, hogy ilyesmi megtörténjen. Meg vagyok döbbenve” – mondta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb