Közélet

Már hivatalos: év végéig marad a kötelező akciózás a szegedi boltokban

Hétfőn éjszaka megjelent a legújabb Magyar Közlöny, melyből kiderült, hogy kormány módosította a gazdasági tárgyú veszélyhelyzeti kormányrendeletek határidejét. Három intézkedés határidejét tolták ki az év végéig.

Marad a kötelező akciózás december végéig, továbbá a betéti kamatsapkát és a jegybanki kötvény vásárlásának tilalmát is meghosszabbította a kormány – derült ki a hétfő éjszaka megjelent Magyar Közlönyből.

BESZERZÉSI ÁRON KELL ADNI A TERMÉKEKET

A kormány döntése értelmében a kötelező akciózásban érintett üzletekben a korábban árstopos termékfajták ára átmenetileg nem lehet magasabb, mint a beszerzési ár. A kötelező akciózás 2023. december 31-ig történő meghosszabbítása a kormány várakozása szerint hozzájárul a „szankciós élelmiszerinfláció” további csökkenéséhez, ezzel is segítve, hogy az infláció az év végére egy számjegyű legyen.

KORLÁTOZZÁK A BANKBETÉTEK KAMATAIT

A rendelet értelmében továbbra is korlátozzák a bankbetétek kamatait. Egyes intézményi befektetők, pénztárak, lakástakarékpénztárak, biztosítók, befektetési alapok és a legalább 20 millió forintos bankbetéttel rendelkező lakossági ügyfelek betéti kamatát a 3 hónapos diszkontkincstárjegyek hozamához igazítja a kormány december 31-ig.

Továbbá arról is döntés született, hogy az év végéig tilos a jegybanki diszkontkötvények korlátozás nélküli átruházása, így a meghatározott pénzügyi szervezetek, valamint 20 millió forint összeget meghaladóan a természetes személyek továbbra sem vásárolhatnak az Európai Unió tagállamának jegybankja által kibocsátott, forint devizanemben denominált, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírt. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb