Mindenmás

Napi szürreál: a szabadkai dögtemetőből lopták a húst, és azt árulták a déli szomszédunknál, két embert őrizetbe vettek

A szabadkai rendőrök őrizetbe vették B.S. (1993) és D.P. (1985) szabadkai lakosokat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egészségre káros termékeket állítottak elő és árusítottak – szúrta ki a Szabad Magyar Szó.

A szűkszavú közlemény szerint azzal gyanúsítják őket, hogy a szabadkai dögtemetőből húst loptak – ami emberi fogyasztásra nem alkalmas – és azt felhasználták. A gyanúsítottakat 48 órás őrizet alá helyezték, a szabadkai alapfokú ügyészségen büntetőeljárás indul ellenük.

PONT MA ZÁRATTAK BE EGY VÁGÓHIDAT A VÁRMEGYÉNKBEN IS

Nem ennyire szürreális eset miatt, de pont ma irtunk róla, hogy súlyos higiéniai problémák miatt felfüggesztette egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhíd működését a Nébih. A közlemény szerint a hatóság helyszínre érkezésekor egy állatszállításra nem engedélyezett járművel éppen egy rossz általános állapotban lévő, önerőből felállni képtelen szarvasmarhát szállítottak be a vágóhíd területére. Az állatszálláson további 26, a kötelező egyedi jelöléssel nem rendelkező sertést is találtak az ellenőrök, melyek származását nem tudták igazolni. Az egységben nyomonkövetési dokumentációt nem vezettek, a vágási és darabolási tevékenységről semmilyen nyilvántartással nem rendelkeztek. A vágóhídon fellelt valamennyi hús jelöletlen volt, valamint a tárolási körülmények sem feleltek meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb