Közélet

Szürreális baleset az M5-ösön: menet közben ugrott ki a furgonból az embercsempész, közben Mórahalomnál ismét migráns-incidens volt

Ha a Mórahalomnál rendőrökre lövöldöző migránsok esete nem lett volna elég keddre, van még nálunk 2-3 sztori, a nap végére. Az M5-ösön kedd délután menet közben ugrott ki a furgonból az embercsempész, közben Mórahalomnál is előkerült egy fegyverrel fenyegetőző török, de a szomszéd megyében is zajlott egy akció, amely egy szőlőültetvényen végződött.

MÁR MEGINT MÓRAHALOM: MOST EGY TÖRÖK FICKÓ FENYEGETTE FEGYVERREL A RENDŐRÖKET

Őrizetbe vettek egy fiatalkorú török férfit, aki Mórahalom térségében, a határkerítésen átmászva fegyverrel fenyegette a rendőröket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel kedden. A határkerítés távfelügyeleti rendszerét kezelő rendőrök szeptember 25-én 9 óra körül észleltek Mórahalom térségében egy kisebb csoportot, amelynek tagjai létrán másztak át szerb oldalról a határkerítésen.

A helyszínre irányított két határvadász és a rendőrjárőr a határkerítések közötti manőverúton akart intézkedni a feltartóztatott fiatalkorú férfival és társával szemben, míg harmadik társuk a létra tetején maradt.    A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi elővette a ruházatába rejtett működőképes maroklőfegyvert, azt csőre töltötte és a tőle egy-két méterre lévő, intézkedni kívánó rendőrökre fogta. Eközben a harmadik férfi a kerítéshez támasztott létráról Szerbia felől fenyegette lőfegyverrel a rendőröket.

A fenyegetés miatt a rendőri intézkedés meghiúsult, a három férfi visszamászott a kerítésen Szerbiába. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint lövés és személyi sérülés nem történt.

A reggeli intézkedésben részt vevő határvadász 11 órával később, egy Mórahalom közelében feltartóztatott, 23 tagú csoport tagjai között felismerte a fiatal férfit, aki korábban lőfegyvert fogott rá. A fiatal férfit kiemelték a csoportból és előállították, majd őrizetbe vették.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, és lőfegyverrel visszaélés miatt folytat nyomozást a fiatal török férfi ellen, aki gyanúsítottkénti kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését.

MENET KÖZBEN UGROTT KI A FURGONBÓL AZ EMBERCSEMPÉSZ AZ M5-ÖSÖN

Szintén ma történt: egy Budapest felé haladó, a fedélzetén 15-20 migránst szállító, francia rendszámú, futárautónak álcázott furgon ütközött szalagkorlátnak az M5-ösön, információink szerint az ok az volt, hogy

a csempész menet közben ugrott ki a furgonból.

A rendőrök a helyszínen fogdosták össze a közel 20 migránst, majd szállították őket el onnan. A Szatymaznál történt balesetben senki sem sérült meg.

SZŐLŐSBEN TALÁLTÁK MEG AZ EMBERCSEMPÉSZT

A harmadik eset Bács-Kiskunban történt, mint a Kecskemét365 a rendőrségi beszámoló alapján írta, az 54-es főúton egy gyanús személyautót akartak ellenőrizni a rendőrök. A sofőr meglátva őket továbbhajtott. Az autót követék a járőrök, amikor is váratlanul az út szélére hajtott a sofőr, ahonnan elszaladt.

Az autóban ottmaradt 11 illegális migráns, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Az embercsempész megtalálása és elfogása érdekében összehangolt akciót szerveztek a kiskőrösi rendőrök. A kapitányság állománya, a főkapitányság egységei, egy bácsalmási kutyás rendőr, valamint egy rendőrségi helikopter is kereste a menekülő embercsempészt, akit 11 óra 50 perckor egy szőlősben elrejtőzve találtak meg.

A gyanú szerint a román sofőr segítséget akart nyújtani a határsértőknek, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított vele szemben. A férfit előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb