Szegedi Arcok

“Egy órán keresztül hallgattam az ablakomban a láncfűrészt” – az éjszakai is nagy fanyesési melóban voltak Szegeden, de már csak két napot kell kibírni

Hangos fűrészelés tartja ébren napok óta éjszaka a szegedieket – írtuk meg még két hete, azonban nagyon úgy fest, hogy az éjjeli munkálatok még mindig nem értek véget. Petra olvasónk reggel azt írta szerkesztőségünknek, hogy ma hajnalban a Brüsszeli körúton kezdtek nagy favágásba.

“Ma hajnalban a körúton nagy favágásba kezdtek. Jó kérdés, hogy ennek a legmegfelelőbb időpontja miért hajnal 1-2 óra között van? Kb. egy órán keresztül hallgattam az ablakomban a “láncfűrészt”. A lakosok előre tájékoztatása is elmaradt. Több helyről hallottuk a fűrészelést, így gyanítom nem csak előttünk vágtak. Erre nem lett volna jobb mód vajon?” – írta Petra.

KOMOLY FENNAKADÁSOK LENNÉNEK A KÖZLEKEDÉSBEN, HA NAPPAL VÉGEZNÉK A FANYESÉST

Két hete ugyanezzel a panasszal keresték fel szerkesztőségünket. Akkor a Vértó környékén voltak hangosak az éjszakák. Az ügyben akkor megkerestük Makrai Lászlót, az SZKHT ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. fanyeső csoportja éjszakai fanyesési munkálatokat végez 2023. szeptember 11-től szeptember 29-ig a villamos és troliútvonalak mentén. Ezenfelül, pontszerűen Szeged város teljes területén azon forgalmas útszakaszok közelében, ahol a gépjárműforgalom munkaidőben nem enged munkavégzést.

Ezekre a munkálatokra 2-3 évente feltétlen szükség van. A fanyesési munkák elvégzése halaszthatatlan, mert a faágak megközelítik a légvezetékrendszert, amely veszélyezteti a biztonságos közlekedést. A jelzett munkák napközbeni végzése a közlekedésben komoly fennakadásokat okozna. Nagyon úgy fest tehát, hogy a Brüsszeli körúton folytatódott a munka, de kitartást! Már csak két napig dolgoznak éjszaka!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb