Közélet

Orbán Viktor: átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány novemberben

Novemberben átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon. Erről a kormány a szerdai ülésén döntött.

Orbán Viktor felidézte, hogy a kormány igyekezett megőrizni a nyugdíjak értékét. „Még 2010-ben megállapodtunk, hogy a nemzeti kormány megőriz a nyugdíjak értékét. Garanciát vállaltunk, nem fordulhat elő, az ami a Gyurcsány-korszakban történt, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól” – tette hozzá a miniszterelnök.

MAGASABB VOLT AZ INFLÁCIÓ

Orbán Viktor kiemelte, ezért a nyugdíjak mértékét mindig megőrizték, és ha jól ment az ország szekere, még nyugdíjprémiumot is tudtak fizetni. Hangsúlyozta, hogy ezt a vállalását a kormány a Covid-járvány és most, az ukrajnai háború idején is teljesíteni tudja. “Az idei évben az infláció magasabb volt a vártnál, ezért csak úgy tudjuk megőrizni a nyugdíjak értékét, ha nyugdíj-kiegészítést fizetünk. Ezért novemberben átlagosan közel félhavi nyugdíjjal többet visz majd a postás” – jelentette ki a kormányfő.

Az átlagos nyugdíj jelenleg 208 ezer forint, ennek 50 százaléka 104 ezer forint. Ezt 11 hónapra lebontva 9454 forint – jegyzi meg a Portfolio.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Portfolio

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb