Mindenmás

Halálos balesettel indult a kedd az M5-ösön: egy tehergépjármű és két személyautó ütközött össze

Sajnos halálos balesettel indult a kedd, reggel fél 5 körül ugyanis egy tehergépjármű és két személyautó ütközött össze Kecskemét térségében, az M5-ösön.

A jelenlegi adatok szerint 2023. október 3-án 4 óra 35 perckor az M5-ös autópálya 91-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon egy személyautó  – eddig tisztázatlan okból – a belső szalagkorlátnak ütközött, majd átszakította azt, és az ellentétes irányból érkező tehergépkocsinak ütközött.

EGY EMBER MEGHALT

Az ütközés következtében a tehergépkocsi is átszakította a belső szalagkorlátot és az ellentétes irányból érkező személygépjárműnek ütközött. A baleset során egy személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

TELJES AZ ÚTLEZÁRÁS

Az érintett helyszínen a szemle és a műszaki mentés ideje alatt mindkét irányban teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök Szeged felé Kecskemét-Dél csomópontnál ( 91. km.),  Budapest felé pedig a 108-as kilométernél terelik le a sztráda forgalmát. Kérik a balesettel érintett útszakaszon haladókat, hogy a további balesetek elkerülése érdekében fokozott óvatossággal és figyelemmel és türelemmel közlekedjenek – közölte a rendőrség kedden.

A KAMIONNAK ÁTSZAKADT AZ ÜZEMANYAGTARTÁLYA

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították az alulemezeket és szálanyagokat szállító kamiont, amelynek felhasadt az üzemanyagtartálya. A baleset a sztráda mindkét oldalát érinti. A jobb pályatesten egy második személyautó az oldalára borulva áll, miután átszakította a szalagkorlátot. Az autópálya mindkét oldalát teljes szélességében lezárták. Szeged irányába a forgalom a parkolón keresztül egy sávon halad.

FRISSÍTVE: EMBERCSEMPÉSZ OKOZTA A BALESETET

A rendőrség ma a Kecskemét365-nek adott válaszlevelében azt írta, hogy az okozó, tehát az első járműben egy embercsempész és migránsok utaztak, akik a baleset után elhagyták a helyszínt.

FRISSÍTVE (16:40) MÉG MINDIG HATALMAS A TORLÓDÁS

Olvasónk, Balázs információi alapján még mindig hatalmas a torlódás az M5-ösön Kiskunfélegyháza térségében. Mint az Útinform írta, a Kecskeméti pihenőhelynél még reggel szakította át a szalagkorlátot egy kamion. A főváros felé tartók emiatt a 109-es jelű Kiskunfélegyháza-észak és a 91-es jelű Kecskemét-dél csomópontok között az 5-ös főúton keresztül tudnak kerülni. A leterelésnél, valamint az 5-ös főút érintett szakaszán torlódásra készüljenek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb