Mindenmás

Igazi hős: egy Szegedről Nyírbátorba tartó rendőr mentett életet az M5-ösön – ha nem segít a balesetet szenvedett sofőrnek, akkor az meg is halhatott volna

Elképesztő lélekjelenlétet mutatott az a törzsőrmester, aki egy, az M5-ös autópályán történt balesetnél nyújtott segítő kezet, hiszen elvérzett volna egy albán sofőr, ha nem segít rajta – tudtuk meg a Készenléti Rendőrségtől. Az egyenruhás Szegedről tartott Nyírbátorba, amikor figyelmes lett a balesetre.

Őrizetes átkísérését hajtotta végre a Készenléti Rendőrség (KR) Regionális Bevetési Igazgatóságának két járőre 2023. szeptember 30-án késő este Szegedről Nyírbátorba. Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán közlekedtek, amikor az 54-es km szelvényben, az Örkényi Pihenőnél egy balesetet szenvedett gépkocsit vettek észre. Látták, hogy az autó a külső sávban keresztben áll, és az eleje, valamint a bal oldala totálkárosra tört. Ahogy közelebb értek, azt is észlelték, hogy a szervízsávban a földön fekszik egy férfi, akit többen körbeállnak” – számoltak be a történtekről.

TÖBB MINT MÁSFÉL LITER VÉRT VESZÍTETT

Mint kiderült, a készenléti rendőrök ekkor szolgálati gépkocsijukkal megálltak, majd Rózsa Ottó r. törzsőrmester a fekvő emberhez sietett, míg társa a gépkocsiban maradt, hogy az általuk szállított őrizetest felügyelje. A törzsőrmester látva azt, hogy a sérült férfi jobb lábfeje szilánkosra tört, és folyamatosan dől belőle a vér, arra törekedett, hogy a vérzést mielőbb csillapítani tudja. Észlelte ugyanis, hogy a sérült ekkorra már több mint másfél liter vért veszíthetett.

SZORÍTÓKÖTÉS KELLETT

Rózsa Ottó r. törzsőrmester az ott tartózkodó egyik kamionsofőrtől gumipókot kért, és azzal szorította el a férfi combtövét. Ettől a vérzés ugyan csillapodott, de teljesen nem állt el. Így a KR-es járőr a rendőrautó egészségügyi dobozából gézcsíkot vett elő, és azzal készített szorítókötést a sérült térdhajlatában, hogy az elvérzést megakadályozza. Az elsősegélynyújtás közben folyamatosan beszélt a férfihez, akiről később igazolványa alapján kiderült, hogy egy 22 éves albán férfi. A rendőr angolul próbálta nyugtatni a sokkos állapotban lévő külföldi sofőrt, akit így igyekezett ébren tartani, hogy elkerülje ájulását.

AZONNALI MŰTÉT KELLETT A FÉRFINEK

Ezt követően értek oda a katasztrófavédők és a mentősök, valamint a rendőrök. A mentőápoló megkezdte a férfi elsődleges vizsgálatát és ellátását. Elmondta, hogy azonnali műtéti beavatkozásra van szüksége a férfinek. Hangsúlyozta, hogyha a vérzéscsillapítást nem kezdte volna meg a rendőr, akkor a sérült a vérveszteségbe bele is halhatott volna. Az albán fiatalembert végül a mentők stabil állapotban szállították kórházba. A baleset körülményeit a Dabasi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Sajnos ma is volt egy súlyos baleset az M5-ösön:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb