Smart Szeged

Munkálatok kezdődtek a Bartók térnél és a Török utcában, forgalmi változások és korlátozások lesznek

A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végeztet a Bartók térnél és a Török utcában. Pontosabban a Jósika utca – Attila utca sarkától a Kossuth Lajos sugárútig húzódó szakaszon – értesült szerkesztőségünk szerdán a munkálatokról.

Mint kiderült, a munkálatok ezen a héten elkezdődtek, a meglévő régi 150-es AC (azbeszt cement) vezeték helyére új, 160-as KPE (polietilén műanyag) vezeték kerül, illetve a rekonstrukciós területen található (házi) bekötések is felújításra kerülnek.

6 HÓNAPIG TART MAJD A MUNKA, ADDIG FORGALOMKORLÁTOZÁSOK LESZNEK

A munkaterület átadása az alvállalkozó részére szeptember végén megtörtént, a munka 6 hónap alatt, várhatóan legkésőbb jövő év április elejére készül el teljes-körűen, az aszfaltozással együtt, ekkor állhat vissza a közlekedésben a megszokott rend. A rekonstrukció 3 ütemben zajlik, idén – a tervek szerint – az első két ütem készül el:

  • 1. ütem: Kossuth L. sgt. – Mérey utca közötti szakasz
  • 2. ütem: Attila utca – Mikszáth K. utca közötti szakasz 
  • 3. ütem: Mikszáth K. utca – Mérey utca közötti szakasz

Forgalmi változások, korlátozások lesznek az alábbiak szerint:

RÉSZLEGESEN ZÁRJÁK MAJD LE A BARTÓK TERET, ÉS A TÖRÖK UTCÁT

Az érintett útvonalakon közlekedőknek ütemenként változó, időszakos útszűkületre kell számítaniuk – emelte ki a Szegedi Vízmű. A vezetékrekonstrukció ideje alatt a Bartók tér érintett része (Jósika/Attila utcától a Török utcáig), valamint a Török utca teljes hosszában részlegesen kerül lezárásra (a munka által érintett sáv) a forgalom elől. Az átmenő forgalom egy sávon (forgalomirányítás mellett) lehetséges.

A munkálatok felváltva, de mindkét oldalát érintik a Török utcának (és a Bartók tér ezen részének), így parkolási tilalomra is kell számítani változó utcaszakaszon és ütemben, a munka előrehaladásához igazodva.

IDŐSZAKOSAN AZ IVÓVÍZ-SZOLGÁLTATÁS IS AKADOZHAT

Az ottlakók számára a közlekedést, az otthonukhoz való eljutást a kivitelező biztosítja. A munkálatokat Szeged város megbízásából a Szegedi Vízmű Zrt. alvállalkozója végzi. A rekonstrukció kivitelezése a városi Vízügyi Építési Alap terhére történik. Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű Zrt. Ezen a szakaszon – a víziközmű munkálatokat követően – az útburkolat helyreállítására is sor kerül, aszfaltozással. A közlekedést a munkálatok idejére kihelyezett táblák segítik, kérik, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb