Mindenmás

November közepéig félpályás lezárások és korlátozások lesznek az M43-ason és az M5-ösön

Burkolatfelújítás miatt hétfőtől várhatóan november közepéig félpályás lezárásokra, korlátozásra számíthatnak az autósok az M43-as és az M5-ös autópályán – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szerkesztőségünkkel.

A közlemény szerint a szakemberek első ütemben az M5-ös autópálya egyik lehajtó ágán – Röszke irányából Szeged felé – stopjelzést helyeznek ki, míg az M43-as autópályáról az M5-ös autópályára átvezető felhajtó ág munkálatai miatt az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 159-es kilométerszelvényben 100 kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be.

SEBESSÉGKORLÁTOZÁS IS LESZ

Az M5-ös autópályáról az M43-as autópályára vezető lehajtó ág munkálatai miatt az M5-ös autópálya M43-as felé vezető oldalán, a 158-as kilométerszelvényben 80 kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be. A munkavégzés ideje alatt oldalanként egy-egy forgalmi sávot lezárnak – jelezték. A felújítás során a belső és külső sávokban, illetve helyenként a leállósávban a szakemberek két rétegben építik vissza a pályaszerkezetet, majd gondoskodnak az új burkolati jelek felfestéséről is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek – áll a közleményben.

SZEGEDEN IS DOLGOZNAK

Szegeden is zajlanak a munkálatok, csak itt a Szegedi Vízmű dolgozik. A Fő fasoron zajló ivóvízhálózat-rekonstrukciós munkálatok részeként október 9-től (hétfő) kezdődően átmenetileg lezárásra kerül a Temesvári krt. – Fő fasor sarka, de átmenetileg lezárták a Tisza Lajos körúton a belső forgalmi sávot is a Kálvin tér sarkánál, és a Rókusi körúton is zajlanak a munkálatok.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb