Sport

Megkezdődött a medencés Világkupa-szezon Berlinben, a Legszegedibb Sportoló díjas Pádár Niki már az első napon érmet szerzett a váltóval

Elkezdődött a medencés Világkupa-szezon, Berlinben az első napon 8 magyar döntősnek szoríthattunk péntek délután. A német fővárosban zajló verseny első napján a női 4×100 méteres gyorsváltóval máris egy éremmel gazdagodott a magyar küldöttség és Szeged, ugyanis a váltó tagja volt Pádár Niki is, akik végül a második helyen értek célba – közölte a Szegedi Úszó Egylet.

Kezdetét vette péntek délután a medencés Világkupa-szezon, ahol az első napon nyolc magyar döntősnek is szurkolhattunk. A szegedi Pádár Nikivel a soraiban, váltóban érmet nyertek a lányok, azonban egyéni számokban egyelőre nem sikerült dobogós helyre felérni. A váltóban egyébként a Szegedi Úszó Egylet versenyzője produkálta a leggyorsabb 100 métert, korábban pedig a 400 méter gyors döntőjében a hetedik helyen végzett. Pádár Niki egyébként a tavaly év végén, a Szeged365 olvasói által több, mint 480.000 (!) voksig pörgetett Legszegedibb Szegediek közönségszavazás sportolói mezőnyében diadalmaskodott.

EGYÉNI SZÁMOKBAN EGYELŐRE NEM SZÜLETETT DOBOGÓS EREDMÉNY

Késely Ajna az ötödik helyen ért célba (4:10.08), míg Pádár Nikolett a hetedik helyen végzett (4:12.74). Ebben a számban óriásit úszott az ausztrál Erica Fairweather, aki új Világkupa-rekordot állított be 4:01.09-es idejével. 400 férfi gyorson is volt magyar érdekeltség – Holló Balázs 8. idővel jutott döntőbe, a reggeli idején közel egy másodpercet javított délután, így a 7. helyen végzett a fináléban (3:50.81). Kovács Benedek a 200 méteres hátúszás döntőjében nem tudott 2 percen belüli időt repeszteni, 2:00.88-as kétszáza az ötödik helyre volt elég. Szép eredmény ez annak tudatában, hogy Beni a világbajnokság után (Fukuokában ugyancsak az ötödik pozícióban végzett) közel egy hónapot pihent, így mondhatni négy hét edzéssel a háta mögött úszta le ezt a számot. 50 gyorson Szabó Szebasztián és Németh Nándor jutott a döntőbe a magyarok közül. Nem tudtak dűlőre jutni, hogy ki legyen a jobb magyar, holtversenyben az ötödik helyen végeztek (0:22.12).

PÁDÁR NIKIÉK VÁLTÓJA VOLT A NAP ZÁRÓSZÁMA

A nap zárószáma a 4x100m női gyorsváltó volt. A Senánszky Petra, Ugrai Panna, Késely Ajna és Pádár Nikolett alkotta kvartett a váltóban a második helyen végzett (3:43.96), Az ausztrálok 5.52 másodperccel a magyarok előtt értek be, viszont a szám leggyorsabb úszását a váltó utolsó tagjaként vízbe ugró Pádár Niki mutatta be (55.27).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb