Mindenmás

Elpusztult Kiki, az út mentén talált oroszlánkölyök, több, mint két héten át küzdöttek az életéért

Ma délelőtt egy kisoroszlánra bukkantak az utazók a Szabadka-Csantavér közötti útszakaszon, Szegedtől egy órányira – írtuk meg még szeptemberben. A Palicsi Állatkert most arról tájékoztatott, hogy az állat 15 napon át harcolt, és a szakemberek is mindent megtettek azért, hogy segítsenek rajta, de nem sikerült megmenteni az életét – írja a PannonRTV.

Szomorú hírt közölt a Palicsi Állatkert: péntek este elpusztult Kiki, a kisoroszlán, akinek az életéért több, mint két héten át küzdöttek az állatkert dolgozói. A kölyökre még két héttel ezelőtt bukkantak rá a helyiek a Szabadka és Csantavér közötti út mentén. A Palicsi Állatkert azonnal gondozásába vette, ellátták sérüléseit, és igyekeztek stabilizálni az állapotát, az állat azonban rendkívül gyenge volt, máj- és veseproblémákkal küzdött, combjai eltörtek.

A PALICSI ÁLLATKERT MUNKATÁRSAI IS ÜZENTEK

,,Kiki, a kisoroszlán esete sajnos rámutatott, hogy mindaddig, amíg vannak olyan emberek, akik szórakozásból vásárolnak vadállatokat, anélkül, hogy ellenőriznék, képesek-e azoknak a szükséges feltételeket biztosítani, és figyelmen kívül hagyva, hogy ilyen állatok tartásához a környezetvédelmi minisztérium engedélye szükséges, addig befogadó központjainkba érkezni fognak az olyan madarak, amelyeknek levágták a szárnyait és leragasztották a csőrüket, hogy ne menekülhessenek el és senki meg ne hallja őket, valamint a különféle állatok, amelyek dobozokba zárva levegő nélkül maradtak, vagy mint ez a kisoroszlán” – írták közösségi oldalukon az állatkert dolgozói, amiről a Szabad Magyar Szó számolt be.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb