Mindenmás

Napi szürreál: nem tudni, hogy mikor indulhat meg a távfűtés Szabadkán, mivel vasútépítés miatt korábban elbontották a fővezeték egy részét

Egyelőre bizonytalan, hogy mikor kezdődhet meg a távfűtés a vajdasági Szabadkán, mivel a távhővezeték egy részét elbontották korábban, méghozzá a Budapest-Belgrád gyorsvasút építése miatt – írja a Szabad Magyar Szó.

Vasútépítési munkálatok miatt nemrég elbontották egy távhővezeték részét Szabadka közelében. A tervek szerint az ezzel kapcsolatos munkálatokat október második feléig befejezhetik, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg – írja a lap. Tavaly a fűtésszezon november elsején indult meg Szabadkán, holott országszerte általában már október 15-én elindul a fűtés. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga – Vajdaságiak nevű párt szombati közleményében magyarázatot követel Stevan Bakić szabadkai polgármestertől és Pásztor Bálinttól, a városi képviselő-testület elnökétől, alkalmatlannak nevezve mindkettőt a probléma megoldására.

EGY FELÜLJÁRÓ ÉPÍTÉSE MIATT BONTOTTÁK EL A VEZETÉKET

A Magyar Szó cikke szerint egy felüljáró megépítésekor bontották el a távhővezetéket, méghozzá anélkül, hogy a szabadkai Távfűtőművek Közvállalatot beavatták volna a tervekbe. A szabadkai távhővezeték próbaüzemét minden évben október első felében bonyolítják le, de ez most lehetetlen. Kérdés, meddig. Húsz nap múlva pedig már november van – figyelmeztet a Vajdasági Szociáldemokrata Liga – Vajdaságiak párt. A szabadkai Távfűtőművek egyébként augusztusban döntött a fűtés drágításáról, amit a városi tanács jóvá is hagyott. Ennek értelmében a távhőszolgáltatás változó része 17, a fix része pedig 30 százalékkal lesz drágább.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb