Mindenmás

Közel két órán keresztül harcoltak a lángok ellen a szegedi tűzoltók a Bika-tónál, valamivel 17 óra előtt sikerült eloltaniuk a tüzet

Délután fél 3 körül jöttek az első olvasói információk és képek, – amelyeket ezúton is nagyon köszönünk a Szeged365.hu nagyszerű olvasóinak – hogy valami hatalmas fekete füsttel ég Baktóban. Mint kiderült, a Bika-tónál kapott lángra a nádas, a szegedi tűzoltók pedig azonnal a helyszínre siettek. Valamivel 17 óra előtt sikerült is eloltaniuk a tüzet, ami közel nyolc hektárnyi nádasra terjedt ki.

A szegedi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, amely Szegeden, a Tölgyfa utcában keletkezett, a Bika-tó környezetében. A tűz mintegy nyolc hektárnyi nádasra terjedt ki, megfékezésén egy hódmezővásárhelyi és egy szegedi vízszállító is dolgozott. Az egységek megkezdték az utómunkálatokat a tűzeset területén – tudtuk meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól. A tűzről kapcsolatos minden infó az alábbi cikkben található:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb