Sport

Szombathelyen lép ma pályára a Szeged-Csanád GA, akik az elmúlt öt meccsen nem találtak legyőzőre

Szombathelyen lép pályára vasárnap délután a Szeged-Csanád GA, ahol a Haladás vendége lesz a csapat. A kék-feketék egészen jó formában várhatják a találkozót, ugyanis az elmúlt öt meccsen veretlenek, két győzelem mellett három döntetlent is játszottak, legutóbb az NBI-ből nemrég kieső Honvéd csapatát verték meg hazai pályán – közölte a klub.

Az előző fordulóban egy kiváló hangulatú mérkőzésen, Bíró Bence büntetőből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd együttesét a Szeged-Csanád GA a Szent Gellért Fórumban. Alekszandar Sztevanovics tanítványai korábban a Vasast is felülmúlták, tehát mindkét tavaly még NB I-ben szereplő csapatnál jobbnak bizonyultak hazai pályán. A kispestiek elleni győzelemmel 10 fordulót követően 17 ponttal a tabella hatodik helyéről várják a kék-feketék a vasárnapi, szombathelyi mérkőzést.

TAVALY KÉTSZER IS LEGYŐZTÉK A HALADÁST

A két csapat eddig összesen nyolc alkalommal találkozott. Az örökmérleg három Haladás győzelem mellett, három döntetlent és két Szeged-sikert mutat, az összesített gólarány pedig 7-7. Érdekesség, hogy mindkét Haladás elleni győzelmet az előző szezonban aratták a kék-feketék: Szombathelyen Gajdos Zsolt góljával 1-0-ra, míg a tavaszi visszavágón Könczey Márk, Kundrák Norbert, valamint Kővári Róbert találataival 3-0-ra nyertek.

A VEZETŐEDZŐ IS NEHÉZ MECCSRE SZÁMÍT

Alekszandar Sztevanovics: – ,,A Haladás az egyik legjobb formában lévő csapat a bajnokságban, ezt az eredmények is bizonyítják. Nemcsak eredményesen, hanem szépen futballoznak. Nem a legideálisabb időpontban találkozunk velük. Folyamatosan fejlődünk és próbálunk állandóságot teremteni a teljesítményünkben. A terveinkhez hűen a céljaink elérése érdekében sikeresnek kell lennünk ezen a mérkőzésen. Hiszem, hogy kellően erősek vagyunk ehhez. Korábban már többször is bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk jól játszani a top csapatokkal szemben, ha megőrizzük ezt a hozzáállást, jó esélyünk lesz a sikerre.” 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb