Mindenmás

Névadó pályázatot hirdetett a Szegedi Vadaspark, keresik a legötletesebb nevet az állatkert pingvinfiókájának

Még augusztus közepén született pingvinfióka a Szegedi Vadasparkban. A kisállat hetek óta külön él a szüleitől, hogy megtanulja elfogadni az ételt a gondozójától és, hogy a létfontosságú gyógyszereket is megkapja. A legifjabb pingvint a Vadaspark látogatói is láthatják pár napon belül, neve viszont még nincs, ezért az állatkert névadó pályázatot is hirdetett – derül ki az RTL Híradó riportjából.

Bemutatta a nagyközönségnek az augusztus közepén született pápaszemes pingvinfiókát a Szegedi Vadaspark – erről közösségi oldalukon osztottak meg fotókat. Eddig szülei nevelték, most a gondozói vették pártfogásukba, hogy rászoktassák arra, amit minden más állatkerti pingvinnek el kell sajátítania: a cél ugyanis az, hogy emberi kézből fogadja el a táplálékát. Erre azért van szükség, mert a pingvineknek így, heringbe „csomagolva” tudják adagolni a számukra fontos táplálékkiegészítőket, valamint a madármalária megelőző gyógyszert, ugyanis a pingvinek kifejezetten érzékenyek erre a betegségre – tájékoztatott a Szegedi Vadaspark. Az említett betegség végzetes a déli félteke madaraira, miután azokban nem alakult ki olyan védettség a szúnyog által terjesztett kórokozóval szemben, mint a kontinensünkön élő madarakban. Ezért kapnak gyógyszert a pingvinek a melegebb hónapokban, ami elég erős hatású, így a túladagolása is problémát jelentene. Így az, hogy a pingvineket rászoktatják a kézből való evésre, a védelmüket szolgálja. Ezen a tanuláson fiókakorban esnek át, majd visszakerülnek a szüleikhez.

A KIS PINGVINNEK MÉG NINCS NEVE, EZÉRT PÁLYÁZATOT HIRDETETT A VADASPARK

Az augusztus közepén született kis fiókának azonban még nincs neve, így a Szegedi Vadaspark névadó pályázatot hirdetett: várják a legkreatívabb, legötletesebb neveket az állatkert új lakójának. Az ajánlatokat október 13-ig, péntekig lehe elküldeni az [email protected] e-mail címre. A hagyományainkhoz híven kifejezetten ötletes, egyedi, „pingvinekhez” illő neveket várnak a Vadaspark munkatársai. A kiválasztott név ajánlója ajándékban is részesül, őt szívesen látják majd a Szegedi Vadasparkban egy pingvines élményre, ahol akár még meg is etetheti őket – közölte a Szegedi Vadaspark.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb