Közélet

Game over: a jövő hónapban Szegeden is végleg lekapcsolja a 3G-s hálózatát a Yettel, hazánkban végleg megszűnik az egykoron forradalminak számító technológia

Novemberben végleg megszűnik a 3G a Yettelnél, és ezzel egész Magyarországon is búcsúzik a mobilhálózati technológia. Ha valakinek maximum 3G-t támogató mobilja van, érdemes lehet korszerűbb készülékre váltania.

Már csak néhány hét van hátra, mielőtt Magyarországon végleg megszűnik az egykoron forradalminak számító 3G-s mobilhálózati technológia. Elsőként a Telekom lépett, még 2022 közepén, majd 2023 elején a Vodafone is lekapcsolta a 3G-t.

A PONTOS IDŐPONT: NOVEMBER 13

A Yettel – vagyis, a hálózatát tulajdonló és üzemeltető CETIN Hungary – kis lemaradással követte a másik két szolgáltatót, igaz, a 900 MHz-es frekvenciasávban üzemelő 3G-nek már ők is búcsút intettek 2022-ben. Maradt a 2100 MHz, de ez is egyre inkább ritkult, és már azt is tudni, mikor búcsúznak el ettől is: november 13-án. Ezt a HWSW szúrta ki a Yettel kapcsolódó oldalán.

A nevezett dátumot követően Magyarországon egyetlen szolgáltatónál sem lesz elérhető 3G. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben egy készülék nem képes kezelni legalább a 4G-t, azon mobilinternetezni a jövőben nem lehet majd. Hívást indítani és fogadni, valamint SMS-ben beszélgetni ezután is lehet, ahhoz megfelel a még élő 2G technológia is. Természetesen ma már minden új, szolgáltatói kínálatban szereplő készülék minimum 4G-képes, így érdemes lehet megfontolni a váltást, ha az otthoni wifitől távol is szeretnénk netezni – emlékeztet a HVG.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb