Közélet

Pulzáló fények Szeged felett: megjött a MOL válasza, miért kellett dupla lángon égetni a fáklyákat hétfőn

A hétfői nagy riadalmat keltett áramszünetet követően, amikor pár percre teljes sötétségbe borult a város egy része, több Szeged365 Olvasó is jelezte felénk, hogy vöröses-narancssárgás színekben pulzáló fényjelenség jelent meg Szeged felett. Mint kiderült, szerencsére nem történt tűzeset, hiszen a MOL algyői telephelyén égették két fáklyából is nagy erővel a gázt. Mint kiderült, a szokatlan jelenség is az áramszünet következménye volt, számolt be kérdésünkre szerkesztőségünknek küldött válaszlevelében a MOL. 

Mint a vállalat írta: “hétfőn este nagy kiterjedésű áramszünet volt Algyő és Szeged térségében, ami a településeken túl a MOL algyői létesítményeit is érintette. Az áramszünet közel 2 órán át tartott, melynek következtében a központi Gázüzem nyomásfokozó állomása leállt és a kitermelt földgázt az erre a célra telepített fáklyákra engedtük. A folyamat az előírásoknak megfelelően, teljesen szabályosan és biztonságosan történt, ugyanakkor az átlagos mértéken felüli hang és fényhatással járt. Az áramszünetet követően az üzem visszaindult és a termelés folytatódott” – írta válaszlevelében a MOL.

A ritka jelenségről fotókat is kaptunk tőletek, máris mutatjuk őket!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MOL

Fotók: Sashegyi Árpi, Kovács Róbert, Sebők Zoltán, László K. Szabolcs

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb