Smart Szeged

A Szeged melletti KöltözzMa ismét az élen: a gyorsházas cégek közül elsőként ők kapták meg az EPD zöld nyilatkozatát

A Szeged mellett működő, magnéziumos-grafitos SiP panelekből gyorsházakat építő KöltözzMa az első hazai cég, amely a szegmensben kiérdemelte a roppant rangos EPD környezetvédelmi terméknyilatkozatot. Ha nagyon röviden szeretnénk megfogalmazni, mindez azt jelenti, hogy a deszki vállalkozás házai nem csupán gazdaságosak, ellenállóak és villámgyorsan felépíthetőek, de most már hivatalosan is környezetbarátak.

Mint Nádasdi Csaba alapítótól megtudtuk, az EPD (Environmental Product Declaration), vagyis Környezetvédelmi terméknyilatkozat, egy olyan dokumentum, amely átlátható és összehasonlítható adatokat és információkat tartalmaz a termékek életciklusának környezeti hatásairól. Az EPD-ben közölt adatokat életciklus-értékelés (LCA) útján gyűjtik össze, aminek standardizált rendszerben történő elemzése révén létrejövő tudásbázisnak köszönhetően ismerhetjük meg az adott termékek életciklusa során előidézett hatásokat. A Környezetvédelmi terméknyilatkozatot minden esetben, teljesen átlátható és független módon egy harmadik fél igazolja és regisztrálja.

“Mindenben arra törekszünk, hogy a legjobbat nyújtsuk, így a rezsibarát üzemeltethetőség és a tartósság mellett az is fontos, hogy a grafitos MgO SiP paneles gyorsházainkkal óvjuk a környezetet. Óriási büszkeség, hogy a szegmensünkben mi kaptuk meg először az EPD minősítést”

– nyilatkozta megkeresésünkre Nádasdi Csaba, aki örömmel konstatálta, hogy a vásárlóik 95%-ánál roppant fontos szempont a fenntarthatóság és a környezetvédelem.

Ha kíváncsi vagy, miben rejlik a deszki cég gyorsházainak titka, az alábbi cikkben mindent összeszedtünk, egy csokorba, videós anyagokkal illusztrálva a KöltözzMa-sztorit:

A forradalmian új megoldásokkal dolgozó, tetőszerkezeteket és grafitos MgO SIP paneles gyorsházakat egyaránt építő vállalkozást IDE kattintva találod meg, az oldalukon egy profi kalkulátort is találsz, ahol építkezés előtt pontosan ki tudod számolni, mennyi az annyi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb