Szegedi Arcok

74 éves az SZTE legidősebb idén felvett hallgatója, aki hoteligazgatóként is dolgozik

“74 éves, tele van erővel és energiával, na meg ötletekkel és tervekkel. Amellett, hogy egy szállodát igazgat, több tucat cégnél könyvvizsgál, és nem utolsó sorban ő a Szegedi Tudományegyetem 2023/24-es tanévének legidősebb felvett hallgatója” – írta az SZTE hírportálja a kecskeméti Bárdi Sándorné Katalinról, az SZTE Mérnöki Karának térségi energetikai szakmenedzser hallgatójáról.

“Egyszerű falusi emberek gyermeke vagyok, és bár általános és középiskolás koromban is nagyon jó tanuló voltam, a szüleim nem engedték, hogy tovább tanuljak. Így aztán az érettségi megszerzése után dolgozni kezdtem, majd, amikor anyagilag már volt rá lehetőségem, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar jogelődjén, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szereztem üzemgazdász diplomát. A nyolcvanas évek végén, a rendszerváltás időszakában pedig okleveles könyvvizsgáló végzettséget szereztem. Ezzel lehetőségem adódott az 1990-es évek elején kezdődő privatizáció következtében megalakuló társaságok cégjogi, adójogi és számviteli feladataira kiterjedő tanácsadói szolgáltatásra. A szükséges gyakorlati ismereteket korábbi munkahelyeim gazdasági vezetői pozíciói, és az MNB-nél, később a kereskedelmi bankoknál (K&H, OTP) szerzett pénzügyi ismereteim biztosították. 1989-től lettem egyéni vállalkozó. Az első években a sok újonnan alakult kisebb, nagyobb cégek könyvelését, adóbevallásait készítettük, a mára már széles körben ismert könyvelőirodai rendszerben. Később a könyvvizsgálat kötelezővé tételét követően csak a tanácsadói és könyvvizsgálói tevékenységre szűkítettem feladataimat. Az ok, hogy családi örökségből szerzett ingatlanon 2006-ban egy hotel építésébe fogtam, melyet azóta is Granada Konferencia Wellness és Sport hotel néven üzemeltetek”

– magyarázta Bárdi Sándorné Katalin, akinek a titkos vágya, hogy a könyvvizsgálat területen szerzett tudását is bővítse, IRFS minősítést szeretne elérni, mellyel nemzetközi viszonylatban is lehetősége adódna a konszolidált beszámolók vizsgálatára. Mint mondta,

hisz az élethosszig tartó tanulásban, abban, hogy minden nap tartogat valami újat a számára.

A teljes interjút ITT tudod elolvasni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb