Szegedi ArcokVideo365

Szeged365 live: hatalmas tömeg várta a Dugonics téren Karikó Katalint, vastapssal fogadták a Nobel-díjas kutatónőt

Csütörtökön délután hatalmas tömeg várakozott a Dugonics téren, hiszen megérkezett a frissen Nobel-díjjal jutalmazott Karikó Katalin Szegedre. A SZTE Rektori Hivatala előtt összegyűlt szegediek vastapssal köszöntötték a kutatót, valamint az egyetem, a város és a vármegye képviselői üdvözölték.

Karikó Katalin magyar biokémikus, az SZTE kutatóprofesszora és Drew Weissman amerikai mikrobiológus a Covid19 modern vakcinákban használt módosított hírvivő RNS feltalálójaként kapta meg a 2023-as fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat. A világhírű tudós 2023. október 12-én, csütörtökön 13 óra 15 perckor be is futott a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri épülete elé, így fogadták a szegediek:

Karikó Katalinnak bőven lesz még programja ma. A fogadást követően 14 órakor veszi kezdetét az ünnepi ülés a tiszteletére, melyet a város lakossága a Dugonics téren elhelyezett kivetítőn, vagy az University of Szeged Facebook-oldalán tekinthet meg. A szegedi program zárásaként 19 órakor a JATE Klubtól ünnepi séta indul a Dóm térre, melyre a város lakosságát is várja az egyetem.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb