Sport

“Ma nem voltunk okosak” – így értékelt a vezetőedző a Szedeák Honvéd elleni veresége után

Nagy hátrányt szedett össze az első félidőben az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat szombat este, pontosan 24 ponttal vezetett a Budapesti Honvéd a nagyszünetben. Innen már sajnos nem sikerült a szegedieknek visszajönniük, 87-92-re kikaptak a Honvéd otthonában.

Bár Balogh Szilárd szerezte a meccs első pontjait, hamar meglépett a Honvéd, amely korán 11–4-re vezetett. Tíz büntetőt is kihagyott a Szedeák, miközben a Honvéd dobószázaléka alig csökkent, és a félidőt szintén egy hazai dudaszós kosár zárta, Brown tempójával 24 ponttal vezettek a hazaiak a nagyszünetben, 57–33. Ezt követően valamennyire sikerült felzárkózniuk a szegedieknek,  ám már nem maradt idejük a fordításra, a végjátékot a Honvéd lehozta, így a Szedeák vereséget szenvedett a Honvéd otthonában.

“MA NEM VOLTUNK OKOSAK”

“Megérdemelt a Honvéd győzelme, gratulálok nekik! Nehéz okosat mondani, mert két különböző félidőt játszottunk. Az első negyedben 37 pontot kaptunk, ritmus nélkül, rengeteg hibával játszottunk mindkét oldalon. Senkinek nem lesz könnyű nyernie ezen a pályán, de mi csak a harmadik negyedben játszottunk jól ma. Nem voltunk okosak ma, de ebből a meccsből sokat kell tanulnunk” – értékelt Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője.

“ENERGIA NÉLKÜL JÁTSZOTTUNK”

“Gratulálok a Honvédnak, nagy energiákkal játszottak ma, megérdemelten győztek. Nem kezdhetjük így a meccset, ahogy ma tettük, energia nélkül játszottunk az első félidőben. Utána nehéz volt ritmust fognunk, de tudtunk ezen javítani a szünet után. Bízunk benne, hogy Polányi Kristóf sérülése nem súlyos” – mondta el Balogh Szilárd, a Szedeák játékosa.

ÖSSZEGZÉS

Budapesti Honvéd–SZTE-Szedeák 92–87 (37–20, 20–13, 13–33, 22–21)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 3. forduló. Budapest, Ludovika Aréna, 700 néző. Vezette: Földházi, Söjtöry, Pozsonyi.
Honvéd: Djokovics 17/15, Reizinger 8, Bazsó 3, Henry 24/3, Peringer 2. Csere: Brown 17/3, Hajdú 7/3, Filipovics 11, Kopácsi 3/3. Vezetőedző: Zlatko Jovanovics.
SZTE-Szedeák: Woolridge 20, Locke 15/9, Balogh 8, Bognár 11, Lake 17. Csere: Zsíros 11/9, Mucza 5, Cohill, Polányi. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kipontozódott: Djokovics (40.), ill. Mucza (40.).

Forrás és fotó: SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb