Közélet

Megérkezett a lehűlés, ezzel egyidőben kezdődik a távfűtési szezon Szegeden

Vasárnapra megérkezett a lehűlés Szegedre, ma már maximum 16 fok várható csupán, s úgy néz ki, ezzel berobbant az igazi ősz városunkba, nem is számíthatunk már nagyon magasabb hőmérsékletre térségünkben. A szerencsés véletlen pedig úgy hozta, a zordabb időjárás kezdete egybeesik a távfűtési szezon kezdetével, ugyanis október 15-én hivatalosan is a Szegedi Távfűtő Kft. beindítja a kazánokat.

A fűtési idény hivatalosan október 15-én indul és április 15-ig tart tavasszal. Ez a dátum nem jelenti automatikusan a fűtés elindítását, de a távhőszolgáltató társaságok fűtési rendszerének ekkorra már készen kell állnia. Mint korábban Kóbor Balázs, a Szetáv ügyvezetője elmondta, a távfűtési rendszer indítását városi rendelet szabályozza, melynek értelmében a fűtést akkor kell bekapcsolni, amikor a napi átlaghőmérséklet 10 Celsius-fok alá csökken, vagy két egymást követő napon át 12 fok alatt alakul.

A RENDSZERNEK VAN EGY LEGALÁBB 30 ÓRÁS FELFŰTÉSI IDŐSZAKA

Kóbor Balázs korábbi beszélgetésünk során szintén elmondta, hogy legalább egy nap kell, mire mindenhova odaér a meleg, hiszen a rendszernek, ami 28 700 lakást lát el Szegeden, van egy felfűtési időszaka, melyhez legalább 30 óra szükséges, mire teljesen beindul, először ugyanis a vezetékeket fűtik fel.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb