Szegedi Arcok

Orbán Balázs könyvét lapozgatta A Nagy Ő-ben a Jákob Zoltánért küzdő szegedi hölgy, ezért neki szurkol a miniszterhelyettes

“Elstartolt a TV2-n A Nagy Ő legújabb évada. Azt hiszem, megvan, hogy kinek szurkolok” – írta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, Orbán Viktor politikai igazgatója a Facebook-oldalán. Mint kiderült, a miniszter nem másnak szurkol, mint a szegedi Smith Adélnak, aki strandfoci helyett Orbán Balázs könyvét bújta.

Mint megírtuk, október 9-én este indult a Bachelor – A Nagy Ő legújabb évada a TV2 műsorán. A műsorban 17 nőt próbálja meg megszerezni a milliárdos Jákob Zoltán szívét, köztük a szegedi nő Adél, akit tavaly a Kárász utcán támadott meg két kutya a kislányával együtt. Adél nem aprózta el a belépőt, menyasszonyi ruhában járult Jákob Zoltán elé.

STRANDFOCI HELYETT OLVASOTT ADÉL

Mint kiderült, a harmadik adásban strandfoci-bajnokságot rendezett Jákob a hölgyek számára, ám volt, aki nem vett részt ezen: ő volt Smith Adél, aki gyengélkedésre hivatkozott, és inkább a műsor forgatási helyéül szolgáló – egyébként Tiborcz István, a miniszterelnök vejének tulajdonában lévő – Turai kastélyban maradt olvasgatni. Nem akármit vett a kezébe: Orbán Balázs A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye című könyvét.

HOGYAN LEHET, ÉS HOGYAN KELL POLITIKAI STRATÉGIÁT ALKOTNI?

Néhány éve az Indexnek adott interjújában Orbán Balázs egyébként így beszélt a könyvről: “A könyv nem csak arról szól, hogy a magyar kormány mit csinált az elmúlt tíz évben. Az első fejezetek lényege inkább az, hogy hogyan lehet és kell politikai stratégiát alkotni. Egy ország sikerességének nincs univerzális modellje. Minden országnál számít a geopolitikai környezet, a földrajzi adottságok, a történelem és a szociokulturális háttér. Ezek mentén kell minden országnak saját magának megtalálnia a siker receptjét. Nagyon nehéz intellektuális munka, hogy egy adott ország elitje rájöjjön erre, és ne kívülről próbáljon trendinek látszó mintákat importálni. Ilyen értelemben tehát nemcsak Magyarországról szól a könyv, hanem általában tud egyfajta sorvezetőt adni valamennyi hasonszőrű gondolkodó számára” – emlékeztet a 24.hu, tehát Adél nem egy könnyű olvasmányt választott magának a strandfoci helyett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb