Közélet

Elindult a távfűtés Szegeden, van, ahol túlságosan is, miközben pénteken a melegrekord is megdőlhet

A hét elején elindult a távfűtés Szegeden. Sokaknál késve indult be a fűtés, míg egyik olvasónknál hiába van minden radiátor lezárva, így is 22-23 fok van a lakásban és nyitott ablaknál lehet csak megmaradni. Az még csak tetőzi a dolgokat, hogy a hidegebb napokat felváltja a meleg, hiszen pénteken akár 3-4 fokkal is megdőlhet a korábbi, 2019-es rekord, az ország nagy részén nyári időjárás lesz. Szeged környékére közel 30 fokot jósolnak a hét utolsó munkanapjára.

Medgyes Tamás, a SZETÁV operatív igazgatója a Rádió 88-nak azt nyilatkozta, hogy a távfűtési rendszer indítását városi rendelet szabályozza, melynek értelmében a fűtést akkor kell bekapcsolni, amikor a napi átlaghőmérséklet 10 Celsius-fok alá csökken, vagy két egymást követő napon át 12 fok alatt alakul. Ez idén egybeesett az október 15-i dátummal, amikorra a távhőszolgáltató társaságok fűtési rendszereit fel kell készíteni a fűtési szezonra. A fűtés hétfőn indult el, de időbe telt, mire a rendszer miatt mindenhol felmelegedtek a radiátorok, ezért több lakásban is később indult a fűtési szezon.

VAN, AKI NEM BÍR ALUDNI A MELEGTŐL

Éva olvasónknál ezzel ellentétben nem hogy beindult a fűtés, hanem őrült tempóban melegedtek fel a radiátorok. Így írt szerkesztőségünknek: “lehet csak én vagyok rossz hőérzékkel megátkozva, de már második éjjel nem bírok aludni a melegtől, amit a SZETAV csinál. 22-23 fok van a lakásban és nyitott ablaknál lehet csak megmaradni! Ennek mi értelme van, hogy az utcát kell fűteni?” – emelte ki, majd hozzátette, hogy minden radiátor el van zárva a lakásban.

A SZETÁV egyébként arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben rendellenességet észlel a távhőszolgáltatásban, kérje a szolgáltató segítségét!

PÉNTEKEN 30 FOK IS LEHET

A fűtés tehát megy Szegeden, viszont az időjárás nem igazodik ehhez. Az Időkép szerint akár 3-4 fokkal is megdőlhet a korábbi, 2019-es rekord, az ország nagy részén nyári meleg lesz pénteken. Véget ér a hűvös időszak, dél felől rohamtempóban kezdődik meg a meleg levegő beáramlása. Pénteken az ország nagy részén csapadék nem várható, száraz időben lesz részünk. Napsütésből sem lesz hiány, amit elsősorban változó vastagságú fátyolfelhők szűrhetnek. Délen, Szeged környékén a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet, hajnalban pedig 16-17 fok lesz, tehát Éva olvasónknak lehet, hogy még jobban melege lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb