Sport

Pályafutása utolsó szezonjára készül a Legszegedibb Sportolók egyik jelöltje, Olasz Anna – a párizsi ötkarikás játékok után befejezi a karrierjét

Pályafutása utolsó szezonjára készül az olimpiai negyedik helyezett Olasz Anna, aki jelenleg a Legszegedibb Sportolók kategóriában is az élen áll. A szegedi hosszútávúszó A víz összeköt podcast-ben megerősítette, hogy a tervei szerint a párizsi ötkarikás játékok után befejezi a karrierjét.

Az M4 Sporttal folytatott több, mint 30 perces beszélgetésben szóba került az elmúlt 24 év és a következő nyolc hónap. Anna elárulta, hogy decemberben, a Portugáliában megszervezett világkupa-versenyen kell kiharcolnia a csapatba kerülést a dohai világbajnokságra, ahol kvótát lehet majd szerezni az olimpiára. Gellért Gábor tanítványa arról is hosszasan mesélt, mit jelent számára a hosszútávúszás és hogy annak idején miért szeretett bele. Olasz Anna elmesélte: anyukája először „megharagudott” rá, amikor ő bejelentette, hogy az egyik világversenyen 25 kilométert fog úszni.

PÁRIZS UTÁN VÉGE

“Azt, hogy mit hoz az élet az olimpia után, az egy nagy kérdőjel. A Covid alatt amit megtanultam az az, hogy nem tudhatjuk, hogy mi fog jövőre történni, de azt se, hogy egy hónap múlva. Próbálok eszerint élni, most a decemberi válogatóig gondolkodok. Szeretem a spontán dolgokat, de nem ennyire, és van az életemben A, B, C, D verzió, hogy mit szeretnék, hogy történjenek. Nyilván már nagyon tervezem az úszás utáni karrierem, nekem az nagyon fontos volt mindig, hogy ha egyszer abbahagyom az úszást, akkor ne lebegjek majd a világban, ennél sokkal céltudatosabb vagyok” – emelte ki Olasz Anna, majd hozzátette, hogy úgy gondolja, hogy Párizs után vége. A 2022-es VB óta úgy gondolja, hogy minden verseny egy ajándék számára.

A váltóval kétszeres vb-ezüstérmes úszó azt is elmondta, a Madeirán sorra kerülő vk-verseny karrierje egyik legnehezebb viadala lesz, de nemcsak azért, mert a barátai ellen is harcol majd, hanem mert várhatóan minden ország itt tartja a válogatóját a dohai vb-re, azaz hatalmas és kemény mezőnyre lehet számítani.

A Legszegedibb Sportoló jelöltjével készült teljes interjút itt hallgathatod meg:

Szavazni pedig itt tudsz, akár Annára is:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb