Mindenmás

Kivonulhat a Twitter Európából

Elon Musk, az X tulajdonosa azt fontolgatja, hogy a korábban Twitterként ismert felületet elérhetetlenné teszi az európaiak számára. A világ egyik leggazdagabb üzletembere, aki nemrég Novák Katalinnal tárgyalt így tiltakozna egy új szabályozás ellen – írta a Reuters az Insider alapján. 

Az Európai Unió augusztusban fogadta el a digitális szolgáltatásokról szóló törvényt (DSA), amely egyebek mellett fellép a káros tartalmak és az álhírek terjedés ellen. Megtiltották például a célzott hirdetések és tartalmak közzétételét. Ez a lépés a reklámpiacot is alaposan átalakítja, ami nem tetszik a most már X néven futó platform vezetőjének.

A FELHASZNÁLÓK 9 SZÁZALÉKA EURÓPAI

A milliárdos régóta küzd azzal, hogy profitábilissá varázsolja a Twittert, melynek részeként épp a napokban jelentette be, hogy egyes országokban az új felhasználóknak jelképes, 1 dolláros éves díjat kell majd fizetnie a szolgáltatásért. A profitszerzésben azonban nem segít az új uniós szabály, melynek részeként az uniós szervek komoly bírságokat szabhatnak ki a DSA-törvény megsértése miatt. Úgy pedig igen nehéz lenne betartani az uniós szabályokat, hogy Musk a hatalomátvétele után szinte egyből menesztette a tényellenőrzők és a moderátorok jelentős részét. A dél-afrikai származású milliárdos a tavalyi hatalomátvétele óta többször is jelezte, hogy a Twitter helye leginkább Amerikában, Japánban és Angliában van, az európai piac jóval kisebb, a felhasználók mindössze 9 százalékát teszi ki – emlékeztet a 24.hu.

NOVÁK KATALINNAL TALÁLKOZOTT ELON MUSK

Nem is olyan rég, szeptember végén találkozott egymással a szegedi születésű Novák Katalin és Elon Musk. A milliárdos és a köztársasági elnök arról beszélgetett, hogy mit tehetnek közösen azért, hogy a fiatalok bátrabban merjenek igent mondani a gyermekekre.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb