Szegedi ArcokVideo365

Mesi Virágoskertje: 8-10 ember, 8 hónapja gyártja az egyedi, kézműves koszorúkat a 2023-as Halottak Napjára

“Az egyik falon elkezdődnek a koszorúk, és a másik végéig érnek” – írtuk egy éve a Makkosházi körúton működő Mesi Virágoskertjéről, akik az idén még inkább belehúztak a Mindenszentek előtti készülődésbe. Mint Deák Emese tulajdonos elmondta, az idén már február óta dolgoznak azon, hogy egy olyan koszorú – és virágkínálattal várhassák a szomorkás ünnepre készülődő szegedieket, mint még soha. Az eredmény nem maradt el, sőt, egy félórás, Mesivel közös matekozást követően arra jutottunk,

hogy legalább 10, de inkább 15 ezer koszorúval és egyéb tétellel várják a vásárlókat.

Az utóbbiak a jelek szerint meg is hallották a Makkosházi kertészet hívó szavát, ott jártunkkor alig tudtunk forgatni, annyian voltak, pedig csak egy szimpla hétköznap (kora) délután volt, bő két héttel Halottak Napja előtt. Mesi szerint az első igazán nagy megmozdulást a mostani hétvégére várják, onnantól kezdve pedig valószínűleg folyamatos lesz a dömping, éppen ezért, ajánlott időben bemenni és választani.

A kertészet alapítója szerint a 2023-as szezon a természetes koszorúkról fog szólni, hódítanak a mohás, kövirózsás, rengeteg szárazterméssel feldíszített kompozíciók, de a szalma alapon szatén szalaggal tekert (éppen ezért a szakadó esőnek is ellenálló) koszorúk is roppant népszerűek.

Tavaly, amikor a Mesi Virágoskertjében forgattunk, arra a kérdésünkre, hogy mióta gyártják a koszorúkat, a válasz egy bizonytalan június volt, azonban az idén Deák Emese már határozottan azt nyilatkozta, hogy

  • 8-10 kolléga,
  • legalább 8 hónapja,
  • ergo február óta dolgozik a projekten, magyarán, amikor éppen nem a vásárlóikat szolgálják ki vagy nem dobozolnak a postai megrendeléseikre, ezzel töltik az idejüket.

Apropó, dobozolás. A “Mars teres lány” csapata a szegediek mellett a kecskemétiek, debreceniek, de még a veszprémiek szívét is meghódította, hónapokkal ezelőtt egy véletlennek köszönhetően lódult meg az országos kiszállításuk, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Sőt, a napokban Romániából és Szlovákiából is volt rendelésük, a dísznövények mellett koszorúkat is szállítanak non-stop.

“Jó érzéssel tölt el, ha segíthetünk megnyugvást lelni a szeretteiket elvesztő családtagoknak. Valahogy úgy kerek a világ, ha a korábban eltávozott szerettünk emlékhelye tisztességesen, rendezetten néz ki” 

– válaszolta Mesi arra a kérdésünkre, hogy miért annyira fontos neki a november első napja.

Mesi Virágoskertjét – díjmentes parkolóval és 10-15 ezer egyedi, kézműves koszorúval – itt találod:

  • 08:00-18:00 nyitva tartással, hétfőtől vasárnapig, 
  • A Makkosházi körút 11. alatt! 

A legfontosabb pedig: október 31-én és november 1-jén is végig nyitva lesznek!

Operatőr: Magyar Andor

Fotó: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb